Tuğçe Özcan Gün 17: Kötü saçlarla, iyi görünemezsin!
HABERİ PAYLAŞ

Gün 17: Kötü saçlarla, iyi görünemezsin!

Haberin Devamı

İyi hissetmek, iyi görünmek ve iyi olmak birbirinden ayrı düşünülemeyen bir kombinse; kötü görünen saçlar ne yazık ki bu denklemi bozar. Erkeklerin kadınlara göre daha şanslı olduğunu da düşünmüyorum, bazen kısa ve ince telli olanları dize getirmek uzun saçlara göre daha meşakkatli olabiliyor. Ancak panik yok. Çünkü iç dünyanızın yansıması, aynadaki görüntünüzün tamamlayıcısı, fiziksel etkinizin büyük bir parçası olan saçları yola getirecek tüyoları bu yazıda derledim.

EN ÖNEMLİ ŞEY TEMİZ GÖRÜNMESİ!

İster düz, ister dalgalı, kısa ya da uzun fark etmez şunu unutmayın ki en önemli şey saçlarınızın temiz görünmesi. Çünkü yağlı, üzerine kötü kokular sinmiş saçlar özellikle yakın temas kurduğunuz kişilerin asla gözünden kaçmayacaktır. Bu sebeple bir saçın iyi görünmesi için ilk kural: temiz olmasıdır. Sigara kokusu ilk önce saçlara siner. Ve sahibine gitmeyen bu koku, emin olun karşı tarafından burnundan kaçmaz.

SAÇ NE KADAR SIKLIKLA YIKANMALI?

Bu sorunun yanıtı kişinin saç tipine göre değişse de, tek bir gerçek var. O da özellikle kadınlar için her gün saç yıkamanın saç derisi ph’ına zarar verdiği. Saçınızı her gün yıkadığınız zaman aslında onun yağlanma sürecini de hızlandırmış olursunuz. Saçın yapısı kendi doğal yağlanma sürecinden de beslenir. Bu sebeple sık yıkama yapmak, bir süre sonra kuru saç problemini de beraberinde getirir. Ayrıca çamurda mı yatıyorsunuz ki, her gün saç yıkamaya gerek yok. Gün aşırı saç yıkamak daha doğrudur. Kozmetik marketlerdeki duş bonelerini sararak banyoya girdiğinizde, saçlarınız günlük duşunuzdan dolayı bozulmayacaktır.

SAÇ KONUSUNDA STİLİNİ BELİRLE!

Her gün aynı olmak zorunda değil, birini taklit etmek zorunda hiç değil…
Rengi, şekli, kesimi tamamen sana kalmış.
Düzgün, simetrik, kusursuz olmak zorunda da değil, ama sana ait olmak zorunda. Seni yansıtan, kendini onunla iyi hissettiğin bir tarz bul önce.
Sarı saçlar yaşlıyı genç, genci yaşlı gösterir unutma. Kısa kesimler daha modern ve canlı görünür. Uzun saçın bakımı ve şekle sokması biraz emek ister ama doğru kullanıldığında kişiye kattığı havası da çok farklıdır.
Dönem dönem sıkılıp değiştirmek en sevdiğimiz şey. Ama her geçiş sırasında da tarzı belirlemek gerek.

KİŞİSEL FAVORİLERİM

Gündüz: Ortadan ayrılmış düz saçlar, özellikle orta boy saçlarda duruşunu daha çok beğeniyorum. Ne giysinizin, ne de makyajınızın önüne çıkar.
Gece: Bir gece önceden maşa yapılmış ve bolca spreylenmiş saçları akşamın ritminde çok uyumlu buluyorum. Başkalarının aksine ben maşalı saçı üstünden 1 gün geçince beğenirim. Böylece yapılmış havası geçer, ortada doğal su dalgası kalır.
Çalışırken: Hiçbir şekilde özenmeden bir kalem ile tepede yapılmış dağınık topuzlar, hala tercih ediliyorsa bunun bir nedeni olmalı. Çabasızlığın güzelliği ve rahatlık sebebiyle daha uzun yıllar kurşun kalemler en favori saç aksesuarımız olacak.

ACİL DURUM KURTARICILARI

Saçınızı yola getirecek yeterli zaman yoksa, ve en acilinden iyi görünmek için hazırlanmanız gereken birkaç dakikanız varsa; buyurun acil durum kurtarıcılarına.
Kuru Şampuan: Dipleriniz yağlanmaya başladıysa ve duş için zaman yoksa panik yok. Saç diplerinize bolca kuru şampuan sıkın, bekleyin ve saçları fırçalayın.
Atkuyruğu: Ben uzun saçlı olduğum için uzun süre sıkı bir at kuyruğu ile gezmek baş ağrısı yapıyor. Ancak acil durumlarda risk almadan düzgün bir görüntü isterseniz, bir saç spreyi ve bir lastik tokadan başka bir şeye ihtiyacınız olmayacak.
Beyaz kapatan spreyler: Dip boyası geciktiyse, 30 saniyede çözümü var. Aman beyaz kazaklardan koruyun.
Fransız beresi ve bandana: Bu iki aksesuardan sizde yoksa, mutlaka giyim tarzınıza uygun olan renk ve modelinden edinin. Gerçekten “kötü saç günü” için büyük kurtarıcılar. Hiçbir şekilde saçlarla uğraşmak istemiyorsanız, bırakın bakımsız saçlarınız değil havalı bereniz dikkat çeksin.

NASIL BAKIM YAPMALI?

Saç ürünlerine bakışım, tıpkı diğer kozmetik ürünlerine olan bakışım gibi. Yani üzerinde “mucize” yazan hiçbir ürüne güvenmem. Kalın telli saç sahibi olmak genetik bir faktördür. Saç kalitesi büyük oranda beslenme ve bu genetik özelliklerimizle alakalı.

Eğer röfle ve boya gibi işlemlerden dolayı aşırı yıpranma varsa o zaman güvendiğiniz bir markanın nem maskesini kullanabilirsiniz.

Ben liseden beri saçıma sadece Hindistan cevizi yağı ile bakım yapıyorum. Saçlarımı yağlayıp, diplerine masaj yapıp, havluya sarıp birkaç saat bekliyorum. Saçları yumuşak ve parlak yaptığı içinde gördüğüm herkese yıllardır bunu tavsiye ederim.

SERUM

Çok elektriklenen saçlar için serum kullanarak hem yatıştırma, hem de şekli ortaya çıkarma sağlanabilir. Büyük paralar vermenize de gerek yok. Hemen hemen bütün şampuan markalarının küçük şişelerde makul fiyatlara satılan saç serumları var. Ben bunu çantamda taşıyorum ve gün içinde ihtiyaç olursa biraz uçlarına sürüp, baş aşağı saçları sallandırıp karıştırıyorum.
Bence, iyi görünen saçlar, gerçekten modumuzu yükseltiyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder