Tuğçe Özcan Gün 18: Kaderini yaşa ya da yenisini yaz!
HABERİ PAYLAŞ

Gün 18: Kaderini yaşa ya da yenisini yaz!

Haberin Devamı

Şimdi sana sıkı bir sorum var, hazır mısın?

Şu hayatta en büyük korkun nedir?

Köşe bucak kaçtığın, asla olmasın dediğin, kabuslarına giren, her aklına geldiğinde kulağını çekip “aman Allah korusun” diye tahtaya vurduğun bir şey var mı?

Vazgeçemediğin bir şey, kaybetmek istemediğin biri ya da sonlanmasını istemediğin bir durum?

Hadi dürüst ol kendine, en büyük korkunu soruyorum sana!

Bunu soruyorum çünkü en büyük korkumuzla yüzleşmeden hiç birimiz göçüp gitmeyeceğiz bu hayattan.

Hele ki en büyük korkumuzu sık sık düşünüyorsak, sürekli o ruh haline bürünüyorsak ve hayatımızı bu korku üzerine kuruyorsak; daha büyük bir hızla gerçeğe dönüştürüyoruz en büyük korkumuzu.

Şimdi #21gündedeğişim yazı dizimizde en büyük korkumuzun kökünü kazıyalım istiyorum artık. Kazıyalım kökünü ki, yaşam yolunda emin adımlarla ilerken ayaklarımıza takılacak hiçbir engel olmasın.


BİR GÜN GERÇEĞE DÖNÜŞÜRSE NE OLUR?


En büyük korkun, yani ondan köşe bucak kaçtığın şey bir gün gerçeğe dönüşürse ne olur?

O çok sevdiğin eşini, işini, aşkını, evini, paranı ya da seni sen yapan mesleğini kaybettiğinde ne olur?

Çok üzülürsün, yıkılırsın belki, belki de daha önce hiç tatmadığın bir acı peyda olur kalbinin tam orta yerinde. Ağlayabilir, kızabilir belki de kabuğuna çekilip yalnız kalmak isteyebilirsin. Günlerce de sürebilir bu, birkaç saat de.

Ama sonra alışırsın ona da inan, alışırsın ve kalkıp yolunda yürümeye devam edersin. Çünkü en kötü şeylerden sonra bile yine uyur insan, ve yine uyanır. Yine çayını içer, yine sokakları izler ve güzel şeylere takılır gözü. Hayat aynı değil
ama aynen devam eder.

Bu yüzden demem o ki sevgili okur, bu hayatta hiç bir şeyden korkmamalı insan. Neyden korkarsan, illa ki başına gelir çünkü. Korkmazsan eğer, gidişatı ele alırsın. Korkmazsan eğer, o zaman krizlerini daha iyi yönetir ve daha doğru adımlar atarsın. Korkularını bastırmak için değil, hedeflerine koşmak için fikir ve enerji harcarsın.

Bir korkunun esiri olarak yaşamak insanoğlunun yaradılışına uygun değil. İnsan kurtulmak ister o korkudan, eğer seni ele geçirmişse de başına gelmeden bırakmaz yakanı.


BUGÜN YENİ BİR SAYFA AÇ!


Yarın ya da öbür gün değil, bugün kır zincirlerini, geride bırak endişelerini ve çıkar artık bileğinden seni yavaşlatan iplerini.

Her zaman yolumuzu çizme şansımız olmuyor biliyorum ama yolu nasıl kat edeceğimiz bize bağlı.

Kendine uyan bir yaşam stili seç. Yaşamak istediğin kaderde korkuların olmadan ilerlediğinde, en büyük engelini yani “kendini” aşmış olacaksın.





Sıradaki haber yükleniyor...
holder