Dünya Gün ışığını hiç görmedi!

Gün ışığını hiç görmedi!

Paylaş
Gün ışığını hiç görmedi!

İngiltere'de üç kadının 30 yıl boyunca köle gibi bir eve kapatılması olayının detayları ortaya çıkıyor. 30 yaşındaki kurbanlardan birinin tüm yaşamını esaret altında geçirdiği belirtildi

İngiltere'nin başkenti Londra'nın Lambeth bölgesinde bir evde, 30 yıldır esaret altında yaşayan 3 kadın, polis operasyonuyla kurtarıldı. Olayla ilgili yaşları 67 olan bir çift gözaltına alındı. Ancak her ikisi de ilerleyen saatlerde kefaletle serbest bırakıldı

Haberin Devamı

Aslında her şey, yaklaşık bir ay önce 'Freedom Charity' isimli bir derneğe gelen ihbar telefonuyla başladı. Telefondaki ses, kendisiyle birlikte iki kadının daha rızaları dışında bir evde tutulduklarını söylüyordu.

Yardım derneği polise gidip durumu bildirdi ve 25 Ekim günü üç kadın da kurtarıldı. Kadınlardan biri 69 yaşında Malezyalı, diğeri 57 yaşında İrlandalı, üçüncüsü ise 30 yaşında bir İngiliz'di ve daha önce hiç evin dışına çıkmamıştı.

Daha önce böyle bir vakayla karşılaşmadıklarını söyleyen İngiliz polisi, kadınların 30 yıl tutsaklıktan sonra dış dünyayla ilgili hiçbir fikirleri olmadığını ve travma içinde olduklarını söyledi.

Soruşturmayı yürüten dedektif Kevin Hyland

Polis şimdi, 30 yıl süren kölelikle ilgili detayları araştırıyor. İlk başta üç kadının arasında bir akrabalık ilişkisi olmadığını söyleyen polis, daha sonra bu konuyla ilgili yorum yapmayacaklarını açıkladı. Şimdiye kadar cinsel şiddet içerikli herhangi bir bulguya ulaşamadıklarını söyleyen polis, yine de soruşturmanın devam ettiğini hatırlattı. Londra Polis Şefi Kevin Hyland "Otuz yıl boyunca neler olduğunu anlamak biraz zaman alıyor" diye konuştu.

Haberin Devamı


Ağır bir travma geçiren ve güvenli bir yerde tutuldukları açıklanan kadınların isimleri bilinmiyor. İngiliz basını ise şimdiye kadar ortaya çıkan bilgiler ışığında sorulara boğulmuş durumda. Köleliğin nasıl başladığı, hangi özgürlüklere sahip oldukları, kısıtlamaların neler olduğu, komşuların onları daha önce hiç görüp görmediği, daha önce hiç kaçma girşiminde bulunup bulunmadıkları İngiliz basınını meşgul eden sorular arasında. Polise ise şimdilik birçok detayı paylaşmaktan çekiniyor.

Geçtiğimiz yıl da benzer bir olay ABD'de ortaya çıkmış, Ariel Castro isimli bir adamın farklı tarihlerde kaçırdığı ve bir evin bodrumunda zincire bağlı halde tuttuğu üç kadın kurtulmayı başarmış, olay günlerce dünya gündeminden düşmemişti.