Siyaset Günay'dan Genelkurmay'a 'slogan' teşekkürü
Paylaş
Günay'dan Genelkurmay'a 'slogan' teşekkürü

Günay'dan Genelkurmay'a 'slogan' teşekkürü

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Genelkurmay Başkanlığı’na sloganını "Güçlü Türkiye, Güçlü Ordu" şeklinde değiştirdiği için teşekkür etti. Günay Topkapı Sarayı içindeki askeri depolara işaret ederek, "Aynı ortak yaklaşımı orada da bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, "Müze ve Örenyerlerinin Gişelerinin İşletimi, Giriş Kontrol Sistemlerinin Modernizasyonu ve Yönetim İşi"ne ilişkin düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Günay, Genelkurmay Başkanlığı’nın "Güçlü ordu, güçlü Türkiye" olan sloganının Güçlü Türkiye, Güçlü Ordu" şeklinde değiştirilmesinin hatırlatılması üzerine, "Teşekkürlerimiz var" dedi. Genelkurmay Başkanlığı’nın eski sloganına tepki gösterenler arasında yer alan Günay, slogan değişikliğini, "Genelkurmayla bu kadar kolay anlaşmamızdan ötürü bahtiyarım" sözleri ile değerlendirdi.

-SIRA TOPKAPI’DAKİ ASKERİ DEPOLARDA

Bakan Günay, Genelkurmay Başkanlığı’ndan kendi bakanlıkları ile ilgili bazı taleplerinin de olduğunu söyleyerek, Topkapı Sarayı içinde Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı İç Tedarik Bölüğü’nce kullanılan depolara işaret etti. Günay, "Aynı kolaylığı, ortak yaklaşımı orada da bekliyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ‘Sur-i Sultani’ olarak bilinen, Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı ve Sirkeci Garı’nı da içine alan tarihi yarımadada yapılacak düzenlemelerin tamamlanması için, Saray içinde bulunan askeri depoları da istiyor. Ancak Bakanlık ile Genelkurmay Başkanlığı bu konuda henüz anlaşabilmiş değil.

İstanbul’daki Ayazağa Kültür Merkezi de, konser salonunun kotu Süvari Köşkü’nün saçak kotunu geçmesi nedeniyle, inşaat izni için Genelkurmay Başkanlığı’nı bekliyor.

-MADIMAK’TA İHMALLERİ DÜZENLTMEYE ÇALIŞIYORUZ-

Günay, Sivas katliamının yaşandığı, kamulaştırılan Madımak Oteli’nin ne olacağı konusunda ise, 15 yıl sonra olsa bile oradaki ‘haksız, insanın için karartan’ uygulamanın sona erdiğini belirterek, "İster adına ‘vicdan müzesi’ deyin, ister bir daha bu acıların yaşanmaması için bir toplumsal hafızayı ayağa kaldıracak ‘kamusal düzenleme’ deyin ama mutlaka bu tür olayların bir daha yaşanmaması amacına yönelen bir düzenleme yapılacak. İyi yoldayız, ihmalleri düzenlemeye çalışıyoruz" diye konuştu.