Gündem 'Günbatımı' para kazandırıyor!

'Günbatımı' para kazandırıyor!

Paylaş
'Günbatımı' para kazandırıyor!

'Günbatımı' para kazandırıyor!

Türkiye’de gün batımının en iyi izlendiği yerlerden Kapadokya’daki Kızılçukur Vadisi’nde gün batımını izleyen turistlerden bir yıl içinde 50 bin lira gelir elde edildi.

Haberin Devamı

Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar Belde Belediye Başkanı Ali İhsan Özendi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kızılçukur Vadisi’nin, gün batımının en iyi izlenebildiği ender yerlerden biri olduğunu, vadiye gün batımını izlemeye gelen yerli yabancı turistlerden son bir yılda yaklaşık 50 bin TL tahsil ettiklerini söyledi.

Vadiden elde ettikleri gelirle belediyenin küçük masraflarını çıkardıklarını belirten Özendi, ayrıca bu gelirle vadide turistlerin ihtiyaçlarına yönelik çevre düzenlemesi yapılacağını kaydetti.

Kızılçukur Vadisi’ne gün batımını izlemeye gelen yerli yabancı turistlerden daha önceleri 2 TL alındığını anımsatan Özendi, "Biz herkes, gün batımını burada izleyebilsin diye 2 TL olan vadiye giriş ücretini bir yıl önce 1 TL’ye indirdik" dedi.

Haberin Devamı

Özendi, gün batımını izlemek için vadiye gelen turist sayısının her geçen gün arttığını, özellikle Japon, ABD, Alman, İspanyol ve Fransız turistlerin bu vadiye gün batımını izlemeye geldiklerini sözlerine ekledi.