Bilim - Teknoloji Güncelleme geri geldi
Paylaş
Güncelleme geri geldi

Microsoft'un geri çektiği güncelleme, onarılıp tekrar yayınlandı! Ama siz yine de...

Microsoft, yaklaşık bir hafta önce geri çektiği Windows güncellemesini tekrar indirmeye sunduğunu duyurdu. Ancak sorunları çözmek için sadece güncellemeyi yüklemek yeterli olmayabilir.

Firma, Ağustos güncellemesini bazı sistemleri kilitlediği, bazı sistemlerde ise yazı tipleriyle ilgili sorunlara yol açtığı gerekçesiyle geri çekmek zorunda kalmıştı. Firma, "az sayıda" kullanıcının sorun yaşadığını doğrulamış, sorunların farkına varır varmaz bir inceleme başlattığını ve sorunlu güncellemeleri hemen geri çektiğini söylemişti.

Yenilenen sorunlu güncellemeler, yaşanan sorunları ortadan kaldırıyor. Ancak Microsoft, yine de 2982791 numaralı güncellemeyi elle kaldırmanızı (bu işe registry düzenleme de dahil) tavsiye ediyor. Yani yeni yamayı eskisinin üzerine yüklemek, sorunu çözmekte yeterli olmuyor. Bunu yaptıktan sonra yeni 2993651 güncellemesini gönül rahatlığıyla yükleyebiliyorsunuz.

"Tarihi geçen" 2982791 güncellemesini yükleyip yüklemediğinizi, Denetim Masası'nda yüklü güncellemeler altında görebilirsiniz.

Son zamanlarda PC'nizde kilitlenmeler yaşadıysanız, eski yamayı kaldırıp yenisini yüklemek, sorunları çözebilir. Hiçbir sorun yaşamadıysanız bile eski yamayı kaldırıp yenisini yüklemenizde fayda var.

Resimlerle: Windows yazılımlarına ücretsiz alternafitler!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı