Erkut Can Gündem yaratma sanatı
HABERİ PAYLAŞ

Gündem yaratma sanatı

Haberin Devamı

Sabaha karşı kabul edilen ittifak yasaları, infial yaratarak gündem olunca, artık öğrenildi, gündemi değiştirmek lazım. Yüzlerce danışman da bugünler için para alıyor. Hemen İstiklal Marşı’mızın bestesi ortaya çıktı. İşte size yeni gündem.

Ama Anayasamızın, değiştirilmesi teklif dahi edilemez 4 maddesinden biri olduğuna ayılınca, devreye Dil Devrimi sokuluverdi. Erdoğan çıkıp da, “Dil Devrimi ile Türkçemiz tatsız, tuzsuz, ruhsuz, renksiz kelimelerin tasallutuna uğramıştır. Damarlarımız kesilmiştir” demez mi? O kadar da değil Cumhurbaşkanım.

Bu konuşmanızı yaparken bile o devrimin Türkçesi ile konuştunuz. Şimdiye kadar olduğu gibi. Çünkü biz o dilden anlarız. Şimdi bir hafta da muhalefet, basın, kamuoyu bunu konuşur, sonra yenisi gelir. Çünkü bizde gündem bitmez.

★ ★ ★

Şimdi tam yerine oturdu. Cemaatten biri imama, “Şimdiye kadar hep Arapça Kuran okuyup, dua ettin. Ama camiye bağışı Türkçe istedin” deyince, imamın cevabı derslik olmuş: “Kimse anlamazdı ki.”

ÇÜRÜMÜŞ TUŞKOLİKLER

Hiç farkına varamadık. Biz hangi ara bu kadar kötü olduk. Ahlak, saygı, sevgi, vicdan ve akıl sağlıkları tükendi. Çoğunun hali vakti iyi olan ama cemiyet sayfalarında gösterişten uzak pırıl pırıl 11 genç kadın, dakikalar içinde dünyadan göçüp gitti. Sosyal medyanın çürümüş tuşkolikleri ise, tweet’leriyle ailelerini tekrar tekrar öldürdü.

Gündem yaratma sanatı

Ölenlerden üçü yeğenimin arkadaşı olduğu için ondan biliyorum. Günlerce ellerinde telefon, ülkeye onların ne kadar namuslu, iyi, dürüst, güzel insan olduklarını anlatmaya çalıştılar. Bugüne kadar iyilikten nasibini almamış kişilere. Demek ki, insanlıktan düşmüşlük böyle bir şeymiş. 11 can sayesinde onu da öğrendik.

BU MİLLET AKILLANMAZ

Valla onu bunu bilmem. Benim için en büyük dolandırıcı Sülün Osman’dır. Adam Anadolu’dan gelen bir kişiyi gözüne kestirir, onun parasını alırdı. Ama karşılığında, Galata Kulesi’ni, Galata Köprüsü’nü, vapurları, tramvayları satarak... Sonra Güney Zobu (Raki), Selçuk Parsadan (Tansu Çiller’i bile dolandırdı) ve tabii tanımayanın olmadığı Jet Fadıl... O milattı. Çünkü çarptıkları binlerle ifade ediliyordu. Hem de tekrar tekrar.

Vee 27 yaşındaki tosuncuk Mehmet Aydın. Rekor da onda şimdilik. Sürü psikolojisi ile 70 bin kişiden 2 senede 550 milyon çarpıverdi. İşin komik tarafı, çarpılanlardan 1600’ünü “Paranızı kurtarırım” diyen bir başka kişi daha çarpmış. Şimdi tavsiye üzerine gidilecek üfürükçü şarlatanlar sırada bekliyordur. Biz zengin bir ülkeyiz. Bizde para bitmez.

Tosuncuk ise, hiçbir ikili anlaşmamızın olmadığı Uruguay’da müteahhit olmuş söylenenler doğru ise. Yoksa ‘dış güçler’ olmasa, ülkesinde çalışıp halkına kazandıracakmış. Tüh, kıymetini bilemedik.

TAZMİNAT

Pensilvanya’da bir kadın, kocasını ameliyat eden hastane hakkında tazminat davası açar. Dava dilekçesine de, “Kocam hastanede ameliyat geçirdikten sonra benimle seks yapmaz oldu. Gayet düzenli olan seks hayatımız mahvoldu. Bu nedenle hastanenin tarafımıza 1 milyon dolar tazminata mahkum edilmesi...” yazar. Hakim, davalı hastane yönetiminden açıklamalı bir rapor ister. Tek cümlelik bir rapor gelir: “Davacının kocası, hastanemizde katarakt ameliyatı geçirmiş ve yüzde 95 olan görme kaybı yüzde 5’e indirilerek, gözleri açılmış ve sağlıklı bir şekilde taburcu edilmiştir.”

CIZZZZZZ

Bekir Bozdağ: “Türkiye’de hilenin, hurdanın olmadığı yer seçimlerdir.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder