Gündem 1 Mayıs coşkusu

1 Mayıs coşkusu

Paylaş
1 Mayıs coşkusu

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Türkiye’nin pek çok yerinde meydanlarda coşkuyla kutlanırken, İstanbul’da Taksim Meydanı’nın yasaklanması nedeniyle gerginlik yaşandı. Taksim’e yürümek isteyenlere izin verilmedi. Çıkan olaylarda 217 kişi gözaltına alındı.

BOZDOĞAN BARİKATI

Haberin Devamı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde İstanbul’da güvenlik önlemleri kapsamında 29 cadde trafiğe kapatıldı. 264 noktada 42 bin 434 polis görev yaptı. Bozdoğan Kemeri’nde kurulan barikatla polis, Saraçhane’den gelen kalabalığın Taksim’e gitmesine izin vermedi. Uyarılara rağmen yürümek isteyen kalabalığa biber gazı ve plastik mermiyle müdahale edildi. Arbedenin ardından DİSK ve KESK alandan ayrıldı. Bazı kişilerin bayrak direkleri, taş ve su şişeleri atması sonucu 28 polis yaralandı. 217 kişi gözaltına alındı.

ALANLAR RENKLENDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Saraçhane’ye gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Taksim özgürleşene dek bu mücadele sürecek” dedi. İstanbul’da Taksim ablukası yaşanırken, İzmir, Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafında binlerce kişi kötü havaya rağmen meydanlardaydı. MEMUR-SEN Samsun, TÜRK-İŞ Bursa, HAK-İŞ Kocaeli’de kutlamalar düzenledi; binlerce işçi, emekçi renkli görüntülere sahne olan yürüyüşler yaptı, halaylar çekerek 1 Mayıs’ı kutladı.

Haberin Devamı

 

Taksim’e çıkan tüm yollar kapatıldı. Araç bulamayan turistler, bavullarıyla yürüdü.

 

Saraçhane’deki Bozdoğan Kemeri önüne barikat kuran polis, göstericilerin Taksim yönüne geçişine izin vermedi.