Gündem 100 savaş gemisi ve SoloTürk sahnede! 100. yıla özel geçit töreni

100 savaş gemisi ve SoloTürk sahnede! 100. yıla özel geçit töreni

Paylaş
100 savaş gemisi ve SoloTürk sahnede! 100. yıla özel geçit töreni

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl kutlamaları kapsamında İstanbul Boğazı'nda tören başladı. 100 savaş gemisi Boğaz'a doğru harekete geçti. Solo Türk'ün uçakları İstanbul semalarında gösteri yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet'in ilanının 100. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Boğazı'nda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Kutlama Etkinlikleri’ne katıldı. Türk Yıldızları'nın İstanbul semalarında gerçekleştirdiği gösteri büyük beğeni topladı. O anlar ise CNN TÜRK canlı yayınında ekranlara geldi.

Haberin Devamı

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla TCG Anadolu'nun da aralarında bulunduğu 100 gemi İstanbul Boğazı'ndan geçit töreni düzenlendi. SOLOTÜRK gösteri uçakları da İstanbul Boğazı semalarında nefes kesen bir gösteri gerçekleştirdi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı F-16 ve F-4'lerin bulunduğu 14 uçak da resmigeçit sırasında gemilere eşlik ediyor. 1. Ordu Komutanlığından da geçiş sırasında 101 pare top atışı yapılacak.

TAKIM LİDERİNDEN TÜYLERİ DİKENİ DİKEN EDEN KONUŞMA

Türk Yıldızları'nın Cumhuriyeti'n 100. yılına özel İstanbul semalarında gerçekleştirdiği gösteri ise büyük beğeni topladı. Pilotların takım lideri konuşma yaparak Cumhuriyet'i kutladı.

"NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE"

Haberin Devamı

Takım lideri pilot, yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Cumhuriyet'i biz kurduk onu yaşatacak olan sizlersiniz" sözüne ithafen bayrağımızı ait olduğu yere işlemeye her arenada dalgalandırmaya ve Cumhuriyet'imizi korumaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun. Ne mutlu Türk'üm diyene.

CNN TÜRK CANLI YAYININDA TARİHİ ANLAR

Türk ordusunun şanlı pilotları Cumhuriyet'in 100. yılında gökyüzünde tarih yazarken bu tarihi anlar da CNN TÜRK canlı yayınında ekranlara geldi.

 Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Hava Kuvvetlerimizin korkusuz gösteri ekibi Türk Yıldızları, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı dolayısıyla İstanbul Boğazı’nda gösteri uçuşuna başladı. Uçaklarımız İstanbul semalarına Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı için “100” yazdı." ifadelerine yer verildi.

Askeri gemilerin Boğaz'daki geçiş töreni sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki komutanlar ayağa kalkarak gemileri selamladı.

VATANDAŞLAR İSTANBUL BOĞAZI'NA AKIN ETTİ

Türk Yıldızları'nın tarihi gösterisini izlemek isteyen on binlerce vatandaş, İstanbul Boğazı'na akın etti.Hem Anadolu Yakası'ndaki hem Avrupa Yakası'ndaki vatandaşlar, nefes kesen anları ölümsüzleştirmek için cep telefonları ile video ve fotoğraf kaydı yaptı.

Haberin Devamı