Gündem 15 Temmuz'dan 8 yıl sonra aynı otelde! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tökezleyeceğiz zannettiler

15 Temmuz'dan 8 yıl sonra aynı otelde! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tökezleyeceğiz zannettiler

Paylaş
15 Temmuz'dan 8 yıl sonra aynı otelde! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tökezleyeceğiz zannettiler

15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ayrılması sonrası Marmaris’te kaldığı oteli FETÖ’cüler basmıştı. Erdoğan, 8 yıl sonra aynı otelde konuşurken “Tökezleyeceğimizi, hedeflerimizden vazgeçeceğimizi zannettiler. Ama zorlukların üstesinden gelmeyi başardık” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında, dinlenmek için gittiği Marmaris’teki Grand Yazıcı Turban Otel’deydi. Erdoğan’ın ayrılmasından kısa süre sonra oteli basan FETÖ’cü askerlerden oluşan suikast timi, koruma polisleri Nedip Cengiz Eker ve Mehmet Çetin adlı 2 polisi şehit etmişti. Polislerin kaldığı, duvarlarında kurşun izleri bulunan oda müzeye çevrilmişti. Partisinin Muğla aday tanıtım mitingi için önceki gün kentte olan Cumhurbaşkanı Erdoğan yaklaşık 8 yıl sonra Marmaris’teki aynı otele gitti.

Haberin Devamı

‘ZORLUKLAR YAŞADIK’

Erdoğan, otelde iş insanları ve sivil toplum temsilcileriyle buluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: “21 yılda terör saldırılarından darbe girişimine, sokak olaylarından tabii afetlere kadar pek çok sıkıntı yaşadık. Bir başka ülkenin başına gelse yerle yeksan olmasına yol açacak nice badireyle karşılaştık. Bazıları, daha önce ülkeyi yönetenlerin başına geldiği gibi tökezleyeceğimizi, hedeflerimizden vazgeçeceğimizi, statükoya teslim olacağımızı düşündüler. Ama biz zorlukların üstesinden alnımızın akıyla gelmeyi başardık.”

‘SINIRDA MESELEYİ BU YAZ ÇÖZECEĞİZ’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Bakanlıklarımız ve kurumlarımız, 31 Mart seçiminin huzur içinde gerçekleşmesi için gerekli hazırlıkları yaptılar. Her seçim gibi 31 Mart’ın da demokrasi şöleni havasında geçmesini sağlamakta kararlıyız” diye konuştu.

Haberin Devamı

SAYGIYA DAVET

Terörle mücadele konusunda Erdoğan, “Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi bu yaz çözüme kavuşturacağız. Bölgedeki herkesi güvenlik stratejimize saygıya davet ediyoruz. Aksi takdirde ortaya çıkacak gerilimin sorumlusu kendileri olacaktır” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “Türkiye sadece kendi sınırlarından ibaret değil, çok daha büyük bir coğrafyanın kalbi” dedi.