Gündem 170 bin TL'ye hayatını kökten değiştirdi! Yolcu minibüsünden yaptı, aylık 4 bin TL ile geçiniyor

170 bin TL'ye hayatını kökten değiştirdi! Yolcu minibüsünden yaptı, aylık 4 bin TL ile geçiniyor

Paylaş
170 bin TL'ye hayatını kökten değiştirdi! Yolcu minibüsünden yaptı, aylık 4 bin TL ile geçiniyor

Sosyal medyada ve Youtube'da kendi karavanını yapan insanları gördükten sonra hayatını kökten değiştirme kararı alan İbrahim Çevik, 1 yıldır tam zamanlı olarak karavanda yaşıyor. Çok sevdiği motosikletini satarak bir yolcu minibüsünü karavana çeviren Çevik, İstanbul'da istediği noktalarda konaklıyor. Özgür yaşamın tadını çıkaran Çevik'in aylık masrafını duyanlar inanamıyor.

Aydan Durak/ Posta.com.tr| Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında karavan yaşamına olan ilgi arttı. Karavanda yaşamın çok merak edildiği şu günlerde karavan hayatı yaşayanlar da yakından takip ediliyor. 

Haberin Devamı

Sosyal medya hesabı Instagram üzerinden yaptığı karavan paylaşımlarıyla dikkatli üzerine çeken İbrahim Çevik, 1 yıldır tam zamanlı olarak karavanda yaşıyor. İstanbul'un istediği noktalarında konaklama şansı olan Çevik'in karavanda yaşamaya başlama hikayesi de bir hayli ilginç.

"Youtube'da ve sosyal medyada kendi karavanını yapan insanları gördükten sonra böyle bir yaşama ilgi duyduğumu anladım. Çok sevdiğim bir motosikletim vardı ve onu sattım. Bir yolcu minibüsü aldım ve onu kendi ellerimle karavana çevirdim. Karavanı yapmam tam 4 ayımı aldı. 1 yıldır da köpeğim Bulut ile birlikte karavanda yaşıyorum"


YOLCU MİNİBÜSÜNÜ KARAVANA ÇEVİRDİ

Tam 2 yıl önce motosikletini satarak 70 bin TL'ye yolcu minibüsü satın alan ve kendi elleriyle yolcu minibüsünü karavana çeviren Çevik, karavanda yaşamın maliyetinin oldukça ucuz olduğunu söylüyor.

"Her zaman neden bu kadar çok kira ödüyorum diye kendimi sorguluyordum. Karavanda yaşamaya başladıktan sonra aylık kira ödemelerinin gerçekten mantıksız olduğunu söyleyebilirim. Kira ödemektense bir karavanda yaşamak daha mantıklı. Her ay elektrik su ya da kira gibi giderleriniz yok. Dolayısıyla aylık masraflarınız da çok fazla olmuyor. Sadece gezdiğiniz kadar para ödüyorsunuz. Yani karavanın tek masrafı mazot. 1 yıldır aylık giderim sadece 4 bin TL. Onun dışında hiçbir harcamam yok"

MİNİMAL VE ÖZGÜR BİR YAŞAM

Karavanda yaşamın insan hayatı için çok büyük artıları olduğunu belirten İbrahim Çevik, "2 sene önce 70bin TL’ye aracı aldım. İçine ve dışına 100bin TL harcayarak 170bin TL’ye mal ettim. Tek yaptığımım masraf bu. Karavanda yaşamaya başladığımdan beri ekstra giderlerim yok. Minimal ve özgür bir yaşam sürmek harika" dedi.

Haberin Devamı


"BU YAŞAMI ÖNCE TECRÜBE ETMEK GEREKİYOR"

Karavanda yaşamayı herkese tavsiye eden ve bu hayatının herkes tarafından merak edildiğini vurgulayan Çevik, "Karavanda yaşamaya kadar vermeden önce mutlaka iyi düşünmek gerekiyor. Hatta karavanda yaşamak isteyenlere 1 hafta karavan kiralayarak bu yaşamı test etmelerini öneriyorum. Çünkü bu yaşamı önce tecrübe etmek gerekiyor. Karavan hayatı herkese uygun olmayabilir. Bu işe gerçekten inanmak ve bu hayatı sevmek gerekiyor. Özgürlüğünüze düşkünseniz ve her gün başta bir şehir de ya da bulunduğunuz şehrin çeşitli noktalarında uyanmak istiyorsanız bu yaşam size göre olabilir. Bu hayatı sahiplenmezseniz keyif alamazsınız" dedi.

"HAYATIN TADI KARAVANDA ÇIKIYOR"

Kendi aile şirketinde belirli günlerde çalışarak para kazandığını söyleyen Çevik, "Karavanda yaşamak hayatıma tamamen renk kattı. Her gittiğim yerde yeni dostluklar ve arkadaşlıklar ediniyorum. Hayatımın tadını çıkarıyorum. Özgürlüğü her anlamda hissediyorum. İyi ki karavanda yaşamaya karar verdim" dedi.