Gündem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun! Meclis’te söz çocukların

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun! Meclis’te söz çocukların

Paylaş
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun! Meclis’te söz çocukların

TBMM’nin 104. açılış yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis’te ‘Çocuk Özel Oturumu’ düzenlendi. Meclis kürsüsüne ve vekil koltuklarına oturan çocuklar, Türkiye’nin uzay yolculuğunu ve gelecek umutlarını dile getirdi.

TBMM Genel Kurulu’nda dün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çocuk Özel Oturumu düzenlendi. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, özel oturumu açışında “(Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir) düsturu altında, inşallah aranızdan çok sayıda evladımızın gelecekte bu Meclis çatısı altında ülkeyi yöneteceğini biliyoruz” dedi. TBMM’nin kuruluşunun, sadece siyasi bir hatırlamanın ötesinde, geleceğe ait umutların tekrarlandığı bir gün olduğunu kaydeden Kurtulmuş, “Böylesine önemli bir günü çocuklarına armağan etmiş olan bir milletin evlatlarıyız. Türkiye’nin bu anlamda geleceği olan sizlersiniz.” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı
Meclis'te özel oturum! Aysima Arslan'dan 23 Nisan vurgusu: Türk çocukları olarak tüm dünya çocukları için barış diliyoruz

‘HAYIR’ OYU GÜLDÜRDÜ

Kurtulmuş konuşmasının ardından Genel Kurul yönetimini çocuklara devretmek amacıyla Başkanlık Divanı seçimi için verilen önergeyi okutup, oya sundu. Önergeye “hayır” oyu veren çocukların olması Genel Kurul Salonu’nda gülüşmelere neden oldu. Kurtulmuş, esprili şekilde önergenin oy birliğiyle değil, oy çokluğuyla kabul edildiğini belirtti. Kabul edilen önerge doğrultusunda Kurtulmuş, Başkanlık koltuğunu 6. sınıf öğrencisi Aysima Arslan’a devretti. Başkanlık Divanı’ndaki katip üye koltuklarına da 4. sınıf öğrencileri Defne Dadakoğlu ile Mehmet Ömür Bakan oturdu.

‘UZAY MACERASI SÜRECEK’

Aysima Arslan, Cumhuriyet’in yüzüncü yılında insanlı ilk uzay yolculuğunun gerçekleştirildiğini anımsatarak, bu adımın, geleceğin teminatı olan çocukların hayallerini, uzayın sonsuz derinliklerine kadar taşıyabilecek bir fırsat sunduğunu belirtti. Arslan, “Bu girişimin ilk olduğunun farkında olduğum kadar, son olmadığına olan inancım da tamdır. Aziz milletimizin nice gençleri devletimizin açtığı bu ufukta ülkemizin uzay macerasını sürdürecektir” dedi.

Haberin Devamı

Genel Kurul’da daha sonra Çocuk Özel Oturumu Bildirisi okunarak, oylandı. Özel oturumu, TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile bazı milletvekilleri de izledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Temalı yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kurtulmuş, milletvekilleri ve TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal tarafından ödüller verildi.


ONUR KONUĞU FİLİSTİNLİ LAYA

Kurtulmuş dün ayrıca TRT 46. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında, 28 ülkeden gelen dünya çocuklarını Tören Salonu’nda kabul etti. Onur konuğu olarak davet edilen Filistinli 12 yaşındaki Laya Abdulnaser Naser Abuzeineh Filistinli çocukların durumu konusunda farkındalık yaratılması için çaba gösteren Kurtulmuş’a teşekkür ederek, “Filistinli çocuklar kuşatmayı yaşadılar, bombalarla karşılaştılar, ülkelerine tutunmayı öğrendiler, özgürleşmeye doğru ilerlediler. Aziz Kudüs’ümüzün minarelerine Filistin bayrağı çekilmesine öncülük ediyoruz” dedi.

TÜRKİYE’Yİ DUYGULANDIRAN POYRAZ’A 23 NİSAN JESTİ

Haberin Devamı

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Poyraz Kaçmaz, ailesi ile birlikte geçen 17 Şubat’ta Yenişehir ilçesinde bulunan Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne gitti. Anne ve babası acil servise muayeneye giderken, Poyraz ise bahçeye çıktı.

‘Vatan bir bütündür parçalanamaz’ ve ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sözlerinin yazılı olduğu büstün üzerindeki tozu ıslak mendille temizledi. O anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Sosyal medyada çok paylaşılan ve Atatürk sevgisiyle izleyenleri duygulandıran Poyraz’ı İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Yunus timleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi Poyraz’ı ziyaret etti. Ekipler, Poyraz’a Atatürk posteri ve polis şapkası hediye edip, motosikletle tur attırdı.

SÜPER KAHRAMANLARLA KUTLADILAR

Ankara’da Keçiören Belediyesi’nin düzenlediği 3 günlük 23 Nisan Çocuk Şenliği dün de devam etti. Caddeler ve meydanlar Türk Bayrakları ile donatılarak ilçe adeta kırmızı beyaza büründü. Yüz boyamadan taş boyamaya, oyun alanlarından DJ performansına birçok etkinliğin yapıldığı günde çocuklar ellerinde Türk bayrakları ile hep bir ağızdan marşlar söyledi.

Haberin Devamı

DÜNYA ÇOCUKLARI BULUŞTU

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ilkini gerçekleştirdiği “Uluslararası Çocuk Festivali”ne 14 ülkeden 350 çocuğun yanı sıra Ankara ile 6 Şubat depremlerinden etkilenen Adıyaman, Malatya ve Hatay’dan gelen çocuklar da katılıyor. Festival kapsamında dün düzenlenen ve çocukların katıldığı kortej yürüyüşünü vatandaşlar sokaklardan, evlerinden ve iş yerlerinden izledi. Kortejin ardından Sivil Toplumun Sesi Korosu ile çocukların yer aldığı Umut Işığı Korosu konser verdi. Çocuklar kentin farklı yerlerindeki alışveriş merkezlerinde gösteri sundu.

TOPLU ULAŞIM BUGÜN ÜCRETSİZ

Bugün Ankara, İstanbul ve İzmir’de Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı metrolar ücretsiz olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 4 Nisan tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı TCDD Taşımacılık tarafından işletilen Başkentray, İstanbul’da Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy-Metro hattı ve İzmir’de İZBAN ücretsiz olacak.

Haberin Devamı

BALKANLAR’IN ÇOCUKLARI TEKİRDAĞ’DA BULUŞTU

Tekirdağ’da Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Süleymanpaşa ilçesine bağlı Hükümet Caddesi’nde kortej yürüyüşü düzenlendi. Türkiye, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Karadağ, Bosna Hersek ve Kosova olmak üzere 6 ülkeden gelerek Tekirdağ’da toplanan öğrencilerin katılımıyla dev kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Kutlamalar bugün sahil dolgu alanında devam edecek.

81 YIL SONRA AYNI ŞİİRİ OKUDU

Antalya’nın Akseki ilçesi Alaçeşme mahallesinde yalnız başına yaşayan 88 yaşındaki 3 çocuk 6 torun sahibi Rahime Uslu, 23 Nisan 1944’deki törenlerde okuduğu Hasan Ali Yücel’in “23 Nisan” şiirini okuyarak geçmişi yaşadı. Çocukluğunda 23 Nisanı büyük coşkuyla kutladıklarını anlatan Rahime Nine, “Bizlere şekerler dağıtırlardı. Öğretmenlerimizin ellerini öperdik. Köylerde okullar açıktı. Okullar öğrenci doluydu. Tabi ki, köyler kalabalıktı. Bizim dönemimizdeki bayramlar yok, onlar kayboldu. O günleri gerçekten çok özlüyorum” dedi.

MİNİKLERİN DEV HEYECANI

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin çocuk gelişim merkezlerinde de Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Çocuk gelişim merkezlerinde eğitim gören miniklerin bayram coşkusu, yaptıkları gösterilere de yansıdı. miniklerin performansı aileleri tarafından ayakta alkışlandı.