Gündem 47 yıl sonra gerçeğin peşinde

47 yıl sonra gerçeğin peşinde

Paylaş
47 yıl sonra gerçeğin peşinde

İzmir’de yaşayan Güler Güven, 47 yıl önce 1 yaşındayken, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda yalnız başına dolaşırken bulundu. Ailesinden kimseye ulaşılamayınca önce Çocuk Esirgeme Kurumu’na, sonra da kendisini yetiştiren aileye verilen Güven, 22 yaşında evlatlık olduğunu öğrendi. Biyolojik ailesini bulmak isteyen Güven, “Nerelidirler, neden beni bıraktılar ya da kayboldum mu kaçırıldım mı öğrenmek istiyorum” dedi.

İzmir’de yaşayan 1 çoçuk annesi Güler Güven (48), 13 Mart 1977’de henüz 1 yaşındayken kentin en işlek noktalarının olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda yalnız başına dolaşırken zabıta tarafından bulundu. Polise teslim edilen Güler Güven, herhangi bir yakını çıkmayınca Çocuk Esirgeme Kurumu Yurdu’na teslim edildi. Güven’i, 6 ay sonra Ayşe-Çetin Güven çifti evlatlık edindi. Güven çifti, Güler Güven’i öz çocukları gibi yetiştirdi. Güven, 22 yaşında evlatlık olduğunu öğrendi. Güven çifti, kızlarını kaybetme korkusuyla geçmişi araştırmasını istemedi. Bunun üzerine Güven biyolojik ailesini araştıramadı.

Haberin Devamı

MAHKEMEYE BAŞVURACAK

Annesi Ayşe Güven’i kaybeden, babası da oldukça yaşlanan Güven, 47 yıl sonra biyolojik ailesini araştırmaya başladı. Evlatlık olduğunu öğrenince günlerce ağladığını söyleyen Güven, “Ailemin eski dostları olan nişanlımın yakınlarından evlatlık olduğumu öğrendim. Ailemi bulmak istiyorum. Nerelidirler, neden bıraktılar ya da kayboldum mu, kaçırıldım mı? Merak ediyorum. Annemi bulmayı çok istiyorum. Belki annem arayıp bulamadı. Ne sebep oldu? Suçu var mıydı yok muydu?” diye konuştu. Güven’in avukatı Bünyamin Bıçak, “Eksik evrakı toplamaya çalışıyoruz. Sonrasında mahkeme yoluyla ailesinin kim olduğunu bulmaya çalışacağız” dedi. Kadir ÖZEN-Tekin GÜRBULAK/DHA