Gündem '5 yılı boşa geçti'

'5 yılı boşa geçti'

Paylaş
'5 yılı boşa geçti'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirerek, “Ankara’nın 5 yılı boşa geçti” dedi. CHP’nin DEM Parti ile gizli işbirliği yaptığını söyleyen Erdoğan, “Kapağını kaldırdıkça yeni şeyler çıkan bir matruşka ittifakı var” diye konuştu.

‘ÇÖP, ÇUKUR, ÇAMUR’

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan dün Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen ‘Büyük Ankara Mitingi’nde konuştu. Ankara’nın Türkiye Yüzyılı’nın inşasına hazır olduğunu söyleyen Erdoğan, “Ankara’yı anlamak, sevmek elbette önemli ama asıl mühim olan Ankara’yı tüm vasıflarına uygun eser ve hizmetlerle donatmaktır” dedi. Erdoğan, “Mevcut Ankara Belediye Başkanı şu 5 yılda Allah aşkına ne yaptı ya? Yollarımızın hali ortada; çöp, çukur, çamur. Bu, CHP’nin pratiğidir” diye konuştu.

‘NEDİR ÇEKTİĞİMİZ?’

Ankara’da 5 yılın boşa geçtiğini söyleyen Erdoğan, “Nedir bu yavaşlardan çektiğimiz ya? Ankara’yı içine düştüğü bu sıkışmışlık, çaresizlik, dayatma halinden bir an önce kurtarmak gerekiyor. Öyleyse şu 9 gün sonra bu işin hakkını verelim” dedi. CHP’yi eleştiren Erdoğan, “Bu parti, bir dönem FETÖ ihanet çetesinin taşeronluğuna, bir dönem PKK’nın ve Suriye’deki uzantılarının savunuculuğuna soyundu. ABD’nin, Avrupa’nın, Türkiye husumetiyle maruf uluslararası kuruluşların sesi oldu” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘HEPSİ DAĞILDI’

14 ve 28 Mayıs seçimlerini hatırlatan Erdoğan, “Kurulan tuhaf ittifakı hatırlıyorsunuz; 6’lı masa. Altında da ne vardı? DEM. Ne oldu? Hepsi dağıldı mı?” dedi. Erdoğan şöyle devam etti: “CHP geçen seçimde o zamanki ismiyle HDP ile gizli saklı işbirliği yapmıştı. Bu seçimde yine utana sıkıla, adını koymadıkları ama altta belediye başkanlıklarını, belediye meclis üyeliklerini paylaştıkları kirli pazarlığa giriştiler. Ortada kapağını kaldırdıkça sürekli
yeni şeyler çıkan bir matruşka ittifakı var.”

PUTİN’E TELEFON

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moskova’daki terör saldırısı nedeni ile dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i arayarak saldırıyı lanetledi. Erdoğan, telefon görüşmesinde saldırının bölgedeki krizlere bir an önce barışçıl şekilde son verilmesi ihtiyacını ortaya koyduğunu belirterek terörle mücadelede Türkiye’nin Rusya ile işbirliğine hazır olduğunu söyledi.