Gündem 7.5 milyon dolar kaynak ayırdı

7.5 milyon dolar kaynak ayırdı

Paylaş
7.5 milyon dolar kaynak ayırdı

6 Şubat depremlerinin ardından aylar geçse de şirketler depremzede vatandaşların yaralarını sarmaya devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşları olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) ile bir dayanışma ağı oluşturan Shell Türkiye, bölgede 20 farklı noktada kurduğu destek merkezleri ile çocuklar, gençler ve kadınların yanında yer alıyor.

ÖNCE ÇOCUK VE KADINLAR

Haberin Devamı

Başlattıkları dayanışmanın güçlenerek devam ettiğini belirten Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, “Sorumluluk bilinciyle, afet sonrası bölgenin kalkınması için sosyal projeler hayata geçiriyoruz. Çocuklar, gençler ve kadınlar başta olmak üzere bölge halkına sosyal ve duygusal destek sağlıyoruz. Hedefimiz 2 yılda 200 bin kişiye ulaşmak. Projelerin toplamı için ayırdığımız bütçe ise 7.5 milyon dolar” dedi. Erdem, “Shell olarak 100 yıldır ülkemizin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sunmak için çalışıyoruz. Bugün de toplumumuzu güven ve umut dolu bir geleceğe taşımak için çalışıyoruz” diye konu

ÖĞRENİP ÜRETECEKLER

Kahramanmaraş ve Hatay’da 6-17 yaş ve 18-25 yaş arasındaki çocuklar ve gençler için TOG işbirliğiyle 2 destek merkezi kuran Shell, gelişime yönelik eğitimler ve atölyeler sunuyor. Toplantıda konuşan TOG Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırımlı, “Destek Merkezlerimizle; başta gençler ve çocuklar olmak üzere depremden etkilenen herkese sosyal ve duygusal destek vereceğiz. Kitaplık, bilgisayarlı çalışma alanları, gençlerin hem öğrenip hem de üreteceği atölye alanlarının da bulunduğu bu merkezler, minimum 2 yıl boyunca bölge insanının güçlenmesine katkı sağlayacak. 2 yılda 80 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

EĞİTİM VE SOSYAL ETKİLEŞİM

Shell ve TEGV işbirliğiyle hayata geçirilen Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya’daki konteyner kentlerdeki 12 öğrenim biriminin de 8’i tamamlandı, 4’ü kurulma aşamasında. Bu merkezlerde çocuklara eğitim ve sosyal etkileşim imkanı sağladıklarını belirten TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, “Yılda 15 bin çocuğumuz yararlanacak” dedi. Shell Türkiye ayrıca TKDF işbirliğiyle Hatay ve Malatya’da 6 Mor Yerleşke kurdu. TKDF Başkanı Canan Güllü, “Mor Yerleşkelerde, kadınların ve çocukların yargılanmadan kendilerini ifade ettikleri bir alan sunuyoruz. Yerleşkelerin 6’sı, 100’üncü yaşını kutlayan Shell Türkiye 1 yıl boyunca hizmet vermesi için finanse edildi” diye konuştu.

GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLEDİ

Shell Türkiye, ayrıca depremlerin ardından bölgedeki ticari faaliyetleri ve kadın girişimciliğini desteklemek için Kadınların Elinden adlı sosyal girişimle işbirliği yaparak, deprem bölgesindeki kadın kooperatiflerinin ürettiği ürünleri Shell Select Marketler’de tüketicilerle buluşturdu. Mayıs ayından itibaren sunulan atıştırmalıklardan oluşan bu ürünlerin satışa sunulması, Shell misafirlerinin de destekleriyle bölgede ekonomik kalkınmaya hizmet ediyor.

Haberin Devamı