Gündem 7 yıl sonra korkunç gerçek

7 yıl sonra korkunç gerçek

Paylaş
7 yıl sonra korkunç gerçek

Kocaeli’de 2017’den beri haber alınamayan 4 çocuk annesi Güneş Yıldıztan’ın cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Güneş’in aile meclisinde alınan infaz kararının ardından kocası, kayınbiraderleri ve kuzenleri tarafından ormanlık alanda öldürüldüğü belirlendi.

Kocaeli’de 2017 yılında, evli ve 4 çocuk annesi Güneş Yıldıztan (27), sevgilisi M.A. ile yaşadığı evden kaçtı. Bir süre sonra M.A. ile polis merkezine giden Güneş Yıldıztan, kocası Nihat Yıldıztan’ın kendisini dövdüğünü belirterek şikayetçi oldu. Kadın sığınma evine yerleştirilen Güneş Yıldıztan, burada bir süre kaldıktan sonra kendi isteğiyle ayrıldı. Genç kadından bir daha haber alınamadı. Kocaeli polisi, Güneş Yıldıztan’ın 7 yıl boyunca hiçbir yaşam belirtisi göstermemesi üzerine konuyla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 50’nin üzerinde kişinin ifadesine başvuruldu. Yaklaşık 4 aylık teknik ve fiziki takibin ardından Güneş Yıldıztan’ın cinayete kurban gittiği belirlendi.

Haberin Devamı

CESEDİ BULUNAMADI

İstanbul, Kocaeli ve Van’daki eş zamanlı operasyonlarda, Güneş Yıldıztan’ın kocasının da aralarında olduğu 26 aile üyesi gözaltına alındı. Güneş Yıldıztan’ın sığınma evinden ayrıldıktan sonra kocasının yakınları tarafından yakalanarak Kocaeli’nin Körfez ilçesine bağlı İlimtepe bölgesine götürüldüğü öğrenildi. Genç kadının; kocası, kayınbiraderleri ve kuzenleri tarafından tarafından ormanlık alanda öldürülüp, gömüldüğü ortaya çıktı. Güneş Yıldıztan’ın kardeşlerinin, aile meclisinde alınan infaz kararına karşı çıktığı öğrenilirken, 7 yıllık süreçte kimsenin ’kayıp müracaatı’ yapmadığı belirtildi. Yıldıztan’ın cesedine ise ulaşılamadı. Güneş Yıldıztan’ın 4 kardeşinin de aralarında olduğu 14 şüpheli serbest bırakıldı. Nihat Yıldıztan ile 11 yakını ise adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı