Gündem A Milli Takım'ın 1. torba ihtimali! Macaristan ve İngiltere detayı

A Milli Takım'ın 1. torba ihtimali! Macaristan ve İngiltere detayı

Paylaş
A Milli Takım'ın 1. torba ihtimali! Macaristan ve İngiltere detayı

A Milli Futbol Takımı'mız, EURO 2024 elemeleri kapsamında karşılaştığı Letonya'yı 4-0 yendi ve turnuvaya katılım hakkı elde etti. Ay-yıldızlıların şimdiki hedefi ise grup liderliği. 2024 Avrupa Şampiyonası’nın grup kuraları 2 Aralık’ta Hamburg kentinde çekilecek. Grubu lider bitirirsek kuraya 1. torbadan girme ihtimalimiz var.

Finallere katılan takımların hangi torbalarda yer alacağı eleme gruplarında gösterdiği performansla belirlenecek. Ev sahibi Almanya, otomatik olarak 1. torbada olduğu için 5 takım ilk torbada yer alacak. Diğer 3 torbada 6’şar takım bulunacak.

Haberin Devamı

ŞU AN 1. TORBADAYIZ

Grupta oynadığı 7 maçta 16 puan toplayan Türkiye, an itibariyle Portekiz, Fransa ve Belçika ile 1. torbada yer alıyor. Ancak altımızdaki takımlardan İngiltere ve Macaristan 2’şer maç daha oynayacakları için bizi geçme ihtimali bulunuyor.

Türkiye, eleme grubunu 1. sırada bitirirse, EURO 2024 kurasına kesin olarak 1. veya 2. torbadadan girecek. Türkiye grubunu 2. tamamlarsa, kurada 1. torbada yer alma şansı kalmıyor, 2. torbada olma ihtimali azalıyor. Bu durumda 3. torba veya 4. torbadan kuraya gireceğiz.