Gündem Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir kimdir? Abdullah Özdemir kaç yaşında ve nereli?

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir kimdir? Abdullah Özdemir kaç yaşında ve nereli?

Paylaş
Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir kimdir? Abdullah Özdemir kaç yaşında ve nereli?

Abdullah Özdemir, Bağcılar’ın yeni belediye başkanı oldu. Geçtiğimiz günlerde Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı sağlık koşulları nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. 15 Nisan Cuma günü yapılan seçimin sonucuna göre AK Parti’nin adayı Abdullah Özdemir yeni Bağcılar Belediye Başkanı oldu. Peki, Abdullah Özdemir kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte yanıtı…

Bağcılar Belediye Meclisi tarafından yapılan seçime AK Parti’nin adayı olarak Abdullah Özdemir 37 oy olarak Bağcılar Belediye Başkanı seçildi. Özdemir’in rakibi İyi Parti’nin adayı Hafize Ayşe Çelebi ise seçimde 5 oy almıştı. Eski başkan Lokman Çağırıcı’nın görevi devrettiği Abdullah Özdemir sadece Bağcılar halkı tarafından değil tüm Türkiye’nin de merak ettiği bir isim oldu…

Haberin Devamı
Bağcılar'ın belediye başkanı belli oldu! İstanbul'da Bağcılar Belediye Meclisi, yeni belediye başkanını seçmek için toplandı. AK Parti Grubu'nun adayı olarak gösterilen Abdullah Özdemir, Bağcılar Belediye Başkanı seçildi.

ABDULLAH ÖZDEMİR KİMDİR?

1983 yılında Kastamonu'da dünyaya gelen Abdullah Özdemir lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi'nde İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı. Yüksek lisansını ise İstanbul Kültür Üniversitesi'nde tamamlayan Abdullah Özdemir siyasete 2006 yılında Bağcılar İlçe Gençlik Kolları'nda başladı. 11 Kasım 2007 tarihinde 2. Olağan ve 14 Ağustos 2011 tarihinde gerçekleşen 3. Olağan İlçe Gençlik Kolları Kongrelerinde Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı görevlerine seçildi.

Bu süre zarfında Amerika Washington'da bir düşünce kuruluşunda Amerika, Ortadoğu ve Dünya Siyaseti üzerine eğitim aldı. Halâ AK Parti Gençlik İstanbul İl Başkanlığı Uluslararası İlişkiler Çalışma Grubu'nda görev yapan Abdullah Özdemir Belediye Meclis Üyeliği Aday Adaylığı başvurusundan dolayı Kasım 2013'te Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı görevinden ayrıldı.

Haberin Devamı

2019 yerel seçimlerinde AK Parti Bağcılar Belediye Meclis Üyesi seçilen Özdemir, aynı zamanda İBB Meclisi Üyesi'dir ve Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı görevini üstlendi.

İngilizce bilen Abdullah Özdemir, evli ve 1 çocuk babasıdır.