Gündem Acısını bastırıp göreve koştu: Ağlaya ağlaya tedavi ettim

Acısını bastırıp göreve koştu: Ağlaya ağlaya tedavi ettim

Paylaş
Acısını bastırıp göreve koştu: Ağlaya ağlaya tedavi ettim

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Onur Koyuncu depremde annesini ve babasını kaybetti. Acı içindeki başhekim, depremden bir saat sonra yaralılara yardım için hastanede, görevinin başındaydı.

Kahramanmaraş merkezli çifte deprem felaketinin büyük yıkım ve on binlerce ölüme yol açtığı Hatay’da, Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Onur Koyuncu da annesi ile babasını kaybetti. Buna rağmen saat 04.17’de meydana gelen ilk depremden bir saat sonra, ailesini de korumaya alarak, yaralı depremzedelere yardım etmek için hastanedeki görevinin başına koştu.

Haberin Devamı
Depremde anne babasını kaybeden başhekim, acısını bir kenara bırakıp göreve koştu Depremde anne babasını kaybeden başhekim Onur Koyuncu, acısını bir kenara bırakıp vatandaşlara yardım etmek için göreve koştu. İlk andan itibaren çok zor bir süreçten geçtiklerini belirten Koyuncu, “Ağlaya ağlaya çalıştım” dedi.

‘ASLA TERK ETMEYECEĞİM’

Bölgedeki diğer hastanelerin hemen hepsi hasar gördüğü için hizmet veren tek hastane olduklarını söyleyen Prof. Dr. Onur Koyuncu, “İlk 72 saatte 2 bin 500 hastaya müdahale ettik” dedi. Koyuncu, “Ben de Antakyalıyım. Annemi babamı kaybettim. Buna rağmen ağlaya ağlaya çalıştım” diye konuştu. Anestezi uzmanı olan Koyuncu, memleketi Hatay’ı çok sevdiğini ve asla terk etmeyeceğini söyledi.