Gündem Adalet Bakanı Tunç, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun cezasını değerlendirdi

Adalet Bakanı Tunç, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun cezasını değerlendirdi

Paylaş
Adalet Bakanı Tunç, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun cezasını değerlendirdi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Somali Cumhurbaşkanının oğlunun yargılandığı davada aldığı cezaya ilişkin "Şikayetçinin de vazgeçmiş olması nedeniyle böyle bir sonuç çıktı" dedi.

Ankara Kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Somali Cumhurbaşkanının oğlunun aldığı cezaya ilişkin tartışmaları değerlendirdi.

Haberin Devamı

Tunç, "Somali Cumhurbaşkanının oğlu asli kusurlu, diğeri tali kusurlu adli tıp raporuna göre. Şikayetçi de şikayetinden vazgeçti. Verilen hapis cezasının paraya çevrilmesi herhalde eleştiriliyor. Tabi bu mahkemenin takdiri, taksirle işlenen bir suç. Diğer yandan şikayetçinin de vazgeçmiş olması nedeniyle böyle bir sonuç çıktı ortaya. Kamu davası devam etti. Alınan cezanın miktarı açısından mahkemenin verdiği karar bu yönde oldu" açıklamasını yaptı.

27 BİN 300 LİRA PARA CEZASI

İstanbul'un Fatih ilçesinde motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanmıştı. Mahkemece "taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verilen Mahmud'un cezası, adli para cezasına çevrilmişti. Mahmud'un ayrıca 6 ay süreyle ehliyetinin geri alınmasına karar verilmişti.

Haberin Devamı