Gündem AK Parti MKYK toplantısının ardından Çelik'ten önemli açıklamalar

AK Parti MKYK toplantısının ardından Çelik'ten önemli açıklamalar

Paylaş
AK Parti MKYK toplantısının ardından Çelik'ten önemli açıklamalar

MKYK toplantısının ardından açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin doğal gaz merkezi olduğunu ve son derece stratejik bir noktada yer aldığını söyledi.

Sözcü Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle;

Haberin Devamı

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte bildiğimiz dünyanın iç safhaya geçildiği net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Enerji ve tahıl krizinin ortaya çıkmasına sebep oldu. Avrupa bu konuda vizyon üretemedi. Avrupa'lı dostlarımızın Ukraynalı mültecilere gösterdiği yaklaşımdan memnuniyet duyduğumuzu, ama aynısını Suriyeli mülteciler için de beklediğimizi dile getiridik.

Türkiye Ukrayna-Rusya savaşında barış için önemli bir konumdadır. Geçtiğimiz yılın, ilerki yıllarda bakıldığıında en önemli bakılacak olan konunun Ukrayna-Rusya savaşının bütün ezberleri bozan bir tablo ortaya çıkarmasıdır.

Bundan sonra dünyanın nasıl şekilleneceği tamamen savaşın gidişatı konusunda alınacak tavırlara bağlıdır. Temel eleştirimiz vardı Avrupa'dakiler. Türkiye'nin AB üyesi olma konusunda tamamen dar kafalı bir yaklaşımla hareket ediyor. Bu tabi ki Türkiye'ye zarar vermez. Türkiye diplomasi ile önemli bir konuma geldi.

Haberin Devamı

Fransa'nın Macron tarafından, dış politikasının sadece Erdoğan karşıtlığına indirgenmesi görüyoruz. Bu çok dar bir rekabet anlayışından bakan, işbirliği yerine çatışma üretmeye çalışan bir zihniyetin ürünü. Macron'un bu vizyonsuz sözü hiç unutulmayacak. 'Rusya ile konuşan tek ülke Türkiye'... Gördüğümüz şey şudur: Bu diplomasi anlayışının güncellenmesi lazım. Dünyanın yeni bir yazılıma ihtiyacı var.
Yeni bir soğuk savaşın başladığı bu çatışmaların donmuş gözükse de uzayacağı dünyanın yeni stratejileri geliştirmesi net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Türkiye'nin en doğru bir yerde olduğunu net bir şekilde görüyorsunuz.

KIBRIS SORUNU NASIL ÇÖZÜLECEK?

Yunanistan'ın ortaya koyduğu tablo barışa hizmet ediyor.

YUNANİSTAN İLE EGE'DE GERİLİM

Yunanistan'ın tavırları gerilimi artırıyor.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ

2023 bütçesi onaylandı biliyorsunuz. Hükümetimizin ortaya koyduğu bütçelerle ülkemizin gelişmesinde vizyon belgeleri vermiştir. Türkiye'ye çağ atlatan bir vizyon belgesi daha kabul edilmiştir.

SIFIR ATIK PROJESİ

Toprağın korunması, çevrenin korunması insanın korunmasıdır. İnsanın iyi bir çevrede yaşama hakkı demokratik hakkıdır. Adana'da Yüreğir Belediyemiz 'Biyobozunur Atık Projesi'ni hayata geçirdi. Bu son derece kıymetli. Bu yaklaşım umarım bütün belediyelerde hayata geçirilir.

Haberin Devamı

EVLAT NÖBETİ

Diyarbakır annelerine bir kez daha selamlarımızı gönderiyoruz. Herkesin bu sesi duyması gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz.

TÜRKMEN GAZININ TÜRKİYE'DEN TAŞINMASI

Hayata geçtiği takdirde tüm dünyaya katkı sağlar. Türkiye enerji alanında büyük bir oyuncu oldu, son derece stratejik bir noktada yer alıyor.

KIZILELMA'NIN İLK UÇUŞU

KIZILELMA'nın yolu açık olsun. Selçuk Bayraktar 'Yerde daha fazla tutamadık' demişti. İnşallah göklerden hiç inmez. Ülkemizin savunmasına dünyanın barışına katkı sağlar. Mavi Vatan'ın korunmasında KIZILELMA'nın rolü son derece büyük. Emeği geçen herkese teşekkürler.

LAÇİN KORİDORUNDA YAŞANAN GERİLİM

Azerbaycan'dan izinsiz kimse o bölgeden maden çıkaramaz. Gelişmeleri takip ediyoruz.

BALKANLARDA KOSOVA GERİLİMİ

Bosna Hersek sıkıntılı bir dönemden geçiyor. AB burada vizyon çerçevesi konusunda hareket etmiyor. Son sonuçlardan memnun olsak da biz vizyon çıkmadı. AB'nin de Balkanlar da barışa destek veren bir yaklaşım üretmesi gerekmektedir. Balkanlar'da barışa destek veren en büyük ülke Türkiye'dir.

Haberin Devamı

SORU-CEVAP

ASGARİ ÜCRET VE İŞVERENE 250 LİRALIK DESTEK

Hayırlı olsun. İmkanlar içerisinde asgari ücretli vatandaşlarımızı bir takım sıkıntılarla bırakmayacak en etkili yöntem üretilmeye çalışılmıştır. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi, 'Ortaya konulan bu rakamların herhangi bir şekilde suistimal edilmesine izin vermeyeceğiz' diye açıklaması olmuştu. Bu konu da takip edilecek. İhtiyaç duyulursa yeni bir düzenlemenin de yapılacağını ifade etti.

Bu yasal düzenleme bugün itibarıyla Meclis'e gönderilecektir.

 6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA İSTİSMAR

Asla ve asla affedilmeyecek bir suç. Kim yaparsa yapsın bu zalimliğin karşısında oluruz. Kim olduğu hiç önemli değil. Buna şahit olan kim varsa hesap vermelidir. Biz son derece güçlü bir tepki verdik. Dine vicdana sığmaz.

Bu çirkinliği örtbas eden kim varsa hesap verecek. Kim bununla ilgili 'Ama'lı cümle kuruyorsa... Bununla ilgili tavrımız nettir. İlk andan itibaren bu oalyı lanetledik. Şimdi bu eylemle ilgili adı geçenlerin tutuklandığını biliyoruz. Bundan sonra da hukuk sürecini takip edeceğiz. Hiç kimse hakikatin örtbas edileceğinin kuşkusuna kapılmasın. Lanetliyoruz. Zulme uğrayan kardeşimizin yanındayız. 

Haberin Devamı

TALİBAN'IN KIZ ÇOCUKLARINA EĞİTİM YASAĞI

İnsanlıkla, dinle bağdaşmayan bir karar. Kız çocuklarının eğitimden mahrum etmek demek bütün insanlığı cehalete mahrum etmek demektir. İnsanlığı hiçkimse böyle bir cehaletle baş başa bırakamaz. İnsan haklarına saygı gösterilmesi, kız çocuklarının eğitime önem verilmesi bu bütün Afganistan'ı karanlığa bırakan bir şey. Bunu hiçbir şekilde kabul etmediğimizi bir kez daha ifade etmek isterim.

KILIÇDAROĞLU'NUN "BABA-OĞUL" BENZETMESİ

Arabesk filmlerine benzemeye başladı. O onu seviyor, öteki daha çok seviyor... Vahşet, dehşet her şey bir arada. Kimin kimi sevdiği bu onları ilgilendiren bir mesele. Son derece absürt bir tablo ile karşı karşıyayız. Türkiye için biz vizyon çıkmıyor. Bu anti siyasettir. Apolitik ve garip bir tablo.

DEMİRTAŞ'IN ALTILI MASA AÇIKLAMASI

Masaya yön verme şekli görüyoruz. 'Devleti yeniden inşa etmek süreci' ne demektir? 6'lı masa buna ne diyor? Onların değerlendirmelerini görmek gerekir. Kim ne kast ediyor? 6'lı masaya dönük olarak 'Aranızda koltuk kavgası yapmayın' denildiğinde 6'lı masa bunu nasıl değerlendiriyor? PKK'nın sosyal örgütlenmelerini nasıl değerlendiriyorlar?