Gündem Alev savaşçısı çift

Alev savaşçısı çift

Paylaş
Alev savaşçısı çift

Ankara’da itfaiye eri Emre-Selinay Kıstır çifti, yangın ve afetlerde can kurtarıyor. Geçen yıl evlenen ‘Alev savaşçısı’ çift, aynı istasyonda görev yapmasına rağmen vardiyalar nedeniyle ayda sadece 10 gün görüşebiliyor.

Emre Kıstır 2020’de, Selinay Kıstır 2022’de Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı itfaiye eri sınavını geçip, İtfaiye Daire Başkanlığı 2. Bölge Amirliği Kurtuluş İstasyonu’nda çalışmaya başlamış. Önce iş arkadaşı olan çift, 2023’te hayatlarını birleştirmiş. Selinay Kıstır’ın ‘Nasıl karşılanacağım?’ endişesi, ilk yıllar sahada karşılaştığı “Kadından itfaiyeci mi olur” tepkisiyle gerçekleşse de, sonraki yıllarda alanda kadınların çoğalması ve başarılı işlere imza atmalarıyla kaybolmuş.

Haberin Devamı

MESAİDE AKLIM EŞİMDE

Aynı istasyonda görev yapan çift yangın ve afetlerde can kurtarıyor. Eşiyle farklı vardiyalarda olduğunu anlatan Selinay Kıstır, “Üç vardiya olarak 24/48 esaslı çalışıyoruz. Ayda denk geldiğimiz gün sayıyı 10 ya da daha az. Ben nöbete geliyorum o dinleniyor, ben nöbetten çıkarken, o işe geliyor. İçtimalarda karşılaşıyoruz. Olağanüstü durumlarda aynı işe denk geldiğimizde ise koruyucu ekipmanlar nedeniyle çoğu zaman birbirimizi tanımıyoruz” dedi. Emre Kıstır ise işin riskinden dolayı aklının çoğu zaman eşinde olduğunu söyledi.