Gündem Amerika'dan farklı bir şey beklemiyorduk

Amerika'dan farklı bir şey beklemiyorduk

Paylaş
Amerika'dan farklı bir şey beklemiyorduk

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İran-İsrail geriliminde tarafların açıklamalarının akıllara ziyan olduğunu söyledi. ABD’nin, BM Güvenlik Konseyi’nde İsrail’e destek verdiğine dikkat çeken Erdoğan, “Herkes Filistin’in yanındayken ABD İsrail’in yanında. Farklı bir şey beklemiyorduk” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün İstanbul’da cuma namazı çıkışı açıklamalarda bulundu. Irak’a 22 Nisan’da yapacağı ziyarete değinen Erdoğan, “Önce Bağdat’ta sayın cumhurbaşkanı ve başbakan ile görüşeceğiz. Sonra Erbil ziyareti var. Kuzey Irak ve merkezi yönetimle ilgili sorunları da konuşacağız. Irak ile Türkiye ilişkisini ele alacağız” dedi. Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier’in Türkiye’ye yapacağı ziyaret ve görüşmelerini de değerlendiren Erdoğan, “Siyasi askeri, ticari birçok konu ele alınacak. İlişkileri nasıl daha ileri taşıyacağımızı görüşeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘ÖNEMLİ MERHALE’

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, 13 Mayıs’ta Ankara’da Erdoğan’la görüşeceğini açıklamıştı. Erdoğan, “Miçotakis ziyareti iade-i ziyaret. Bu da ilişkilerde önemli bir merhale” dedi. İran ve İsrail arasındaki gerilimi de değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Konu ile ilgili akla ziyan olmayan açıklama yok. İran’ın açıklamalarında da ‘Bu doğru diyor’ diyemiyorsunuz, İsrail’e zaten hiç diyemiyorsunuz” ifadelerini kullandı. Erdoğan şöyle devam etti: “BM Güvenlik Konseyi’nde de ABD İsrail’in yanında. Herkes Filistin’in yanındayken ABD İsrail’in yanında duruyor. Farklı bir şey beklemiyorduk.”