Gündem Ankara için kar, İstanbul için sağanak uyarısı! Meteoroloji tarih verdi

Ankara için kar, İstanbul için sağanak uyarısı! Meteoroloji tarih verdi

Paylaş
Ankara için kar, İstanbul için sağanak uyarısı! Meteoroloji tarih verdi

Meteoroloji'nin peş peşe uyarılarının ardından İstanbul'da kuvvetli rüzgar ve sağanak yer yer etkisini göstermeye başladı. Öte yandan Ankara Valiliği'nden flaş 'kar' uyarısı geldi.

AKOM'dan İstanbul'da beklenen kuvvetli yağışla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, İstanbul'da güneyli yönlerden hafif esen rüzgarın, öğle saatlerinden itibaren kuzeyli yönlerden kuvvetlenmesi ve 40 ila 75 kilometre saat hıza ulaşmasının beklendiği bildirildi. Açıklamada sıcaklığın 5 ila 8 derece azalarak, bahar değerlerine gerileyeceği, il genelinde yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların yaşanacağı tahmin edildiği kaydedildi.

Haberin Devamı

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN KAR UYARISI

Ankara Valiliği Perşembe günü sabaha kadar şehrin yüksek kesimlerinde ve kuzey ilçelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiğini açıkladı.

Çanakkale Boğazı ve adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş., bugün Kuzey Ege'deki hava muhalefeti sebebiyle Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada hattındaki bazı feribot seferlerini iptal ettiğini duyurdu. GESTAŞ’tan yapılan yazılı açıklamada, “Geyikli-Bozcaada hattında, Bozcaada'dan saat 20.00'de, Geyikli'den ise saat 22.00'de yapılması planlanan ve Kabatepe-Gökçeada hattındaki, Kabatepe'den saat 17.00 ve 21.00, Gökçeada'dan ise saat 19.00 ve 22.30 seferleri hava şartlarından dolayı iptal edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Meteoroloji'nin açıkladığı 5 günlük hava durumu böyle yansıdı. Haritaya göre yağışlar yarın da etkisin kuvvetli şekilde sürdürecek.

METEOROLOJİ BÖYLE DUYURDU

Hava sıcaklıklarının 19 Mayıs 2022 Perşembe ve Cuma günleri Marmara, Kuzey ve İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde mevsim normallerinin 8 ila 12 derece altında seyretmesi bekleniyor. 22 Mayıs 2022 Pazar gününden itibaren sıcaklıkların artarak tekrar mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Çarşamba akşam saatlerinden itibaren Perşembe sabah saatlerine kadar Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde , Perşembe günü ise Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlarının görülmesi beklenmektedir.

Ani sıcaklık değişimlerine karşı hazırlıklı olunması ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı hava tahmin raporlarının dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir.

YENİ RAPOR YAYIMLANDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Yurt genelinde havanın parçalı, yer yer çok bulutlu, güneydoğu kesimleri dışında kalan yerlerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak, bu gece saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Kütahya çevrelerinin yüksekleri ile yarın (Perşembe) Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde (2500m üzeri) görülecek yağışların ise karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Bu akşam saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı Karadeniz kıyılarında, yarın Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz'in kuzeydoğusunda beklenen yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Batı kıyılarında mevsim normallerinin 1-3 derece altında seyredecek hava sıcaklıklarının, ülkenin kuzey ve iç kesimlerinde hissedilir derecede (6-10 derece) azalması bekleniyor.

RÜZGAR: Rüzgarın batı kesimlerde kuzeyli, Doğu Akdeniz kıyıları ile iç ve doğu kesimlerde güney, güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Bu akşam saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusunda, yarın Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz'in kuzeydoğusunda beklenen yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, lokal su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım düşmesi, yağış anında kuvvetli rüzgar, trafikte aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde bölge genelinin, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden sonra bölgenin doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

EGE

Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz kıyıları dışında kalan yerlerin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu gece saatlerinde Isparta ve Burdur çevrelerinde, yarın (Perşembe) Orta Toroslar, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri ve Sivas çevrelerinde görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, iç kesimlerinin yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar görüleceği tahmin ediliyor. Akşam saatlerinde kıyı kesimlerinde görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, iç kesimlerinin yükseklerinde (2500 metre) yer yer karla karışık yağmur ve kar görüleceği tahmin ediliyor. Yarın (Perşembe) bölge genelinde görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra (Hakkari ve Şırnak hariç) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.