Gündem Antalya tarihi felaketi yaşıyor! AFAD şehirdeki son durumu paylaştı

Antalya tarihi felaketi yaşıyor! AFAD şehirdeki son durumu paylaştı

Paylaş
Antalya tarihi felaketi yaşıyor! AFAD şehirdeki son durumu paylaştı

AFAD alınan bilgiye göre "son 24 saatte metrekareye Kumluca’da 207 kg, Finike’de 189 kg ve Serik’te 128 kg yağış düşmüştür" açıklamasında bulundu.

AFAD, tarafından yapılan açıklamada, ''Antalya ilimizin Kumluca, Finike ve Serik ilçelerinde aşırı yağışlar sonucu sel ve su baskınları meydana gelmiştir. Meteoroloji'den alınan bilgiye göre son 24 saatte metrekareye Kumluca'da 207 kg, Finike'de 189 kg ve Serik'te 128 kg yağış düşmüştür. Bölgedeki müdahale çalışmalarına 701 personel ve 189 araç/ekipman ile devam edilmektedir. Sel afetinin etkilerini en kısa sürede ortadan kaldırmak için tüm ilgili kurum ve kuruluşlarımız, STK'larımız ve gönüllülerimizle çalışmaya devam ediyoruz.'' denildi.

Haberin Devamı

BAKAN SOYLU BÖLGEDE İNCELEMELERDE BULUNDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kumluca'da selden etkilenen sera ve iş yerlerinde incelemelerde bulundu. Gavur Deresi'nde inceleme yapan Bakan Soylu, kent merkezinde esnafa 'geçmiş olsun' dedi. Bakan Soylu daha sonra gazetecilere açıklama yaptı. Antalya'da Kumluca ve Finike'de gece yarısından sonra şiddetini artıran yağmurun tarım alanlarına ve şehir merkezinde sele sebebiyet verdiğini anlatan Bakan Soylu, "Öncelikle Kumluca, Finike ve diğer zarar gören ilçelerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yağmurun 200 kilogramın üzerinde yağdığı yerler var. Yükseklerde 300-350 kilograma kadar yağdığı yerler var. Yükseklerde yoğun ve şiddetli oldu. Gavur Deresi'nde taşmaya sebebiyet verdi. Tarım alanları, seralar, esnaf ve evler etkilendi. Ciddi sera zararı var. Çarşıda birçok sokakta esnafın ciddi hasarı var. Yerin altındaki otoparkta selin etkisiyle araçlar zarar gördü. Seralardaki işçi evleri ve evler zarar gördü" diye konuştu.

Haberin Devamı
Kumluca'da sel: Evleri su bastı, araçlar zarar gördü Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerinde akşam saatlerinde etkisini artıran yağmur sele döndü.

'497 ARAÇ, 100 KONUT, 920 İŞYERİ HASAR GÖRDÜ'

Geceden itibaren valilik, belediyeler, Karayolları, DSİ, elektrik idareleri ve AFAD koordinasyonunda herkesin gayretle çalışmalar yürüttüğünü vurgulayan Bakan Soylu, şunları söyledi:
"Vatandaşımız zarar gören iş yerini, evinin zarar gören yerini temizlemek için çaba gösteriyor. Zararın tespiti için hasar tespit elemanları çarşıdan başlamak üzere tespitlerini yapıyor. AFAD dahil 701 personel görevlendirildi. Şu ana kadar 497 araç hasar gördü. Yaklaşık 100 konutun hasar gördüğü tespit edildi. Tespit çalışmaları devam ediyor. 920 iş yerinde hasar tespiti söz konusu, çalışmalar devam ediyor. Kumluca'da 50-55 bin dönüm sera olduğu değerlendiriliyor. Bunun 12 bin, 12 bin 500 dönümünde hasar, zarar var. Zararı arkadaşlarımız tespit edecek. Tarım Bakanlığımız devrede. Tüm birimler tespit yapıyor."