Gündem Antalya'da orman yangını! Teknelere sıçradı... 3 saatin sonunda kontrol altına alındı

Antalya'da orman yangını! Teknelere sıçradı... 3 saatin sonunda kontrol altına alındı

Paylaş
Antalya'da orman yangını! Teknelere sıçradı... 3 saatin sonunda kontrol altına alındı

Antalya'da Aksu Çayı kenarındaki otluk alanda çıkan yangın önce bakım yapılan teknelere, ardından ormana sıçradı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan yangına onlarca arazöz ve itfaiye ile karadan, 2 helikopter 2 uçak ile havadan müdahale edildi. Bu sırada orman içerisinde yangına müdahale eden orman işçileri ve vatandaşlar rüzgarın dönmesiyle bir anda alevlerle burun buruna geldi. Yangın 3 saat sonra kontrol altında alındı. 1 hektar kızılçam alanının zarar gördüğü yangın bölgesinde soğutma çalışmaları yapılıyor.

Aksu ilçesi Kundu bölgesindeki Aksu Çayı kenarında saat 13.30 sıralarında bilinmeyen nedenle ot yangını çıktı. Kısa sürede yayılan alevler, önce bir seraya, ardından da bakım yapılan teknelere sıçradı. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Haberin Devamı

Ot yangınına vatandaşlar ve sivil polisler ellerindeki ağaç dalları ve bezlerle müdahale etmeye çalıştı. Ekiplerin yanan teknelere ve seraya müdahalesi sırasında rüzgarın etkisiyle alevler, yol kenarındaki palmiye ağaçlarından ormana sıçradı. 5 yıldızlı otellere komşu denize sıfır inşa edilen çardakların arkasındaki ormandaki yangın, rüzgarın etkisiyle bir anda büyüdü. Yangına müdahale için çevre ilçelerden de Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı arazözler sevk edildi. Sık ağaçların bulunduğu alana karadan müdahale güçleşince 2 uçak ve 2 helikopter ile havadan da müdahale başladı.

Bu sırada orman içerisinde yangına müdahale eden orman işçileri ve vatandaşlar rüzgarın dönmesiyle bir anda alevlerle burun buruna geldi. Yangının ortasında kalan kaplumbağa ise orman işçileri tarafından güvenli bölgeye taşındı.

Haberin Devamı

Aksu Çayı kenarında iş yeri bulunan Halil Taş, “Yangının çıktığı yeri gördüm. Otluk alanda başladı, 2 tekne yandı. Sonra ormana sıçradı. Yanan teknelerden birisi Aksu Çayı açıklarına çekilip müdahale edilerek söndürüldü. Teknenin milyonluk tekne olduğunu biliyoruz" dedi.

Çevrede yangına müdahaleyi izleyen Halil Balcı, “Yangının nasıl çıktığını görmedim ama burası bizim teknelerimizi bağladığımız bir yer. Helikopterler geldi, onların müdahalesiyle söndürülüyor" diye konuştu.

Yangının sıçradığı bakımdaki milyonluk 3 tekneden 2'si tamamen yanarken 1'i kısmen zarar gördü. Ormanda devam eden yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

YANGIN KONTROL ALTINDA

Antalya'da Aksu Çayı kenarında ot yangını olarak çıkan, önce bakım yapılan teknelere, ardından ormana sıçrayan yangın, 3 saat sonra kontrol altında alındı. 1 hektar kızılçam alanının zarar gördüğü yangın bölgesinde soğutma çalışmaları yapılıyor.

KOCAELİ'DE ORMAN YANGINI

Kocaeli’nin Gebze ilçesi Pelacitli Köyü’nde otluk alanda çıkan yangın ormana sıçradı. Kısa sürede yangın büyürken gökyüzü dumanla kaplandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve orman ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesi sürüyor.

KÜTAHYA'DA ORMAN YANGINI: 3 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Haberin Devamı

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde saat 09.00 sıralarında çıkan orman yangını ekiplerin erken müdahalesiyle 3 saatte kontrol altına alındı. Yangında 3,5 hektar ormanın zarar gördüğü tespit edildi. Yangına 3 uçak, 6 helikopter, 14 arazöz, bir dozer, 1 greyder, 4 su ikmal aracı ve toplam 120 personel ile müdahale edildi.

Kütahya Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil, Yangın gözetleme kulesinden fark edilen yangına çok kısa sürede müdahale edildiğini ifade ederek, “Gelen ihbar sonucu ekiplerimiz Bursa Orman sınırları içerisinde eski Küplü kulesi mevkisine sevk edildi. Burası mülki olarak Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü sınırlarında içerisinde. 6 helikopter, 3 uçak ve 11 arazöz ile Bursa ve Kütahya ekipleri ile beraber yangın kontrol altına alındı. Şu anda alan etrafında hortumlar yerleştirilerek soğutma çalışması yapılıyor. Yaklaşık 3,5 hektarda zarar olduğunu tahmin ediyoruz” dedi.

Aksu'da otluk alanda başlayan yangın önce lüks tekneye, ardından ormana sıçradı