Gündem Antalya'da sel kabusu

Antalya'da sel kabusu

Paylaş
Antalya'da sel kabusu

Antalya'da önceki akşam saatlerinde başlayan sağanak seli beraberinde getirdi. Kepez’de alt geçitte mahsur kalan araçta bir kişi hayatını kaybetti. 5 ilçede okullar tatil edildi, bugün de eğitim yapılmayacak. Ev ve iş yerlerini su bastı, araçlar sel sularına gömüldü, hastanelerde cihazlar çalışmadı, uçuşlar aksadı.

Antalyalılar dün kâbus gibi bir güne uyandı; önceki akşam başlayan, sabaha karşı şiddetlenen yağış seli de beraberinde getirdi. Bir günde bir aylık yağışın düştüğü kentte 5 ilçede okullar tatil edildi; engelli, hamile, kronik hastalığı olan kamu personeli izinli sayıldı. Motokuryelerin trafiğe çıkması yasaklandı. Birçok ev, iş yeri, alışveriş merkezini su bastı. Kepez’de Gıyaseddin Keyhüsrev Alt Geçidi’nde mahsur kalan otomobilin içinde Halil Yıldız’ın (47) cansız bedenine ulaşıldı. Uçuşlar aksadı. Kepez Devlet Hastanesi’nde görüntüleme cihazları zarar gördü.

Haberin Devamı

1500 SU BASKINI, 900 TAHLİYE

Vali Hulusi Şahin, “1500 civarında ev ve iş yeri su baskını ihbarı aldık. Muratpaşa Nüfus İlçe Müdürlüğümüzde hizmet veremiyoruz. Okullarımız tatil. AFAD ekiplerimiz, belediyelerimizin iş makineleri sahada, bir taraftan da hasar tespit çalışmaları yapılıyor” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise “Bugüne kadar görülmemiş bir yağış. İtfaiye ve ASAT dahil 1450 personelimiz, 290 aracımızla müdahale ediyoruz. 900’ün üzerinde araçtan vatandaşımızı tahliye ettik” açıklamasını yaptı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 milyon TL Acil Yardım Ödeneği gönderildiğini açıkladı. 

ŞUBATIN EN YÜKSEK İKİNCİ YAĞIŞI

Kepez’de 304.9, Muratpaşa’da 233.9, Konyaaltı’nda 129.2, Serik’te 106.9, Kemer’de 80.2 kilogram yağış düştü. 2009’daki metrekareye düşen 427.6 kilogramlık yağıştan sonraki en yüksek ikinci yağış miktarı olarak gösterildi. VEYSI ASLAN: Kendimizi zar zor üst kattaki komşularımızın evine attık. Eğer evden çıkmasak boğulurduk. AYŞE DUDUER: Çocuklarla perişan haldeyiz. Gidecek yerimiz de yok. Evimin çoğu eşyası çöpe gidecek. SERHAT MEN: İşe giderken yolda kaldım. Aracı çekmek için yol yardım çağırdım ancak o da gelirken yolda kaldı. Bu doğal afet.

Haberin Devamı

BUGÜN 5 İLÇEDE OKULLAR TATİL

Antalya Valiliği Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa ilçelerinde okulların bugün de tatil olduğunu duyurdu. Semih ERSÖZLER - Tolga YILDIRIM - Aslı DURAN/DHA