Gündem Binlerce kişi karnaval için Adana'da buluştu

Binlerce kişi karnaval için Adana'da buluştu

Paylaş
Binlerce kişi karnaval için Adana'da buluştu

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamına dahil edilen “Nisan’da Adana’da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” sona erdi. Karnaval, rekor katılımla düzenlendi.

Bu yıl 12. kez düzenlenen ve 1.5 milyona yakın kişinin sokaklarda kutladığı Nisan’da Adana’da-Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, çok sayıda eğlenceli ve kültürel etkinliğin ardından sona erdi. Karnaval için Adana’ya gelen yerli ve yabancı turistler hafta sonunda sokakları doldururken, caddelerde yürümek zorlaştı, trafik durma noktasına geldi. Karnavala yurt içinden ve yurt dışından yaklaşık 200 bine yakın kişinin geldiği belirtiliyor. Adanalıların da katılımıyla karnaval, 12’nci yılında rekor bir katılımla gerçekleşti. Yüz binlerce kişinin caddeleri ve evlerinin balkonlarını doldurduğu kostümlü kortej geçişinden sonra Adana Valisi Dr. Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve karnavalın fikir önderi Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt’un katıldığı resmi açılış töreni, çalınan gong ile cumartesi akşamı gerçekleşti. Törenin ardından sahne alan Gazapizm on binlerce kişiye unutamayacakları bir konser verdi. Gencinden yaşlısına herkesin kendinden bir şeyler bulduğu etkinliklerde bir arada eğlenen karnaval dostları, mükemmel bir hafta sonu yaşayarak adeta uyumadı.

Haberin Devamı

‘HERKESE İYİ GELDİ’

Karnaval Komitesi Başkanı ve Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “Yine yüz binlerce insan bu güzel kentte buluştu ve birlikte eğlendi. Buna ihtiyacımız vardı ve karnavalın herkese iyi geldiğini düşünüyorum. Şimdi hedefimiz daha da büyük. Bundan sonraki karnavalda dünyanın bütün ülkelerinden çocukların Adana’ya geldiği bir organizasyon hayal ediyoruz” dedi.

PORTAKALLI LEZZETLER

Karnavalın en leziz etkinlikleri arasında öne çıkan ‘Portakallı Lezzetler Yarışması’ amatör ve profesyonel aşçıların çekişmesine sahne oldu. Renkli görüntülerin yaşandığı yarışmaya, 3 kategoride 45 kişi katıldı.

KARALAR ‘TANITIMA DEVAM’ MESAJI VERDİ

Muhteşem görüntülere sahne olan 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Korteji’ne eşi Nuray Karalar’la birlikte katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adanalıların yoğun ilgisi ve sevgi gösterileriyle karşılaştı. Kortej yürüyüşü boyunca karnaval coşkusu en üst seviyeye çıktı, uzun yıllar akıllarda kalacak renkli görüntüler oluştu. Adana’nın eşsiz güzelliklerinin Türkiye ve dünyada tanıtılmasına önemli katkı sağlayan Portakal Çiçeği Karnavalı boyunca, amaca ulaşılması yolunda yoğun çaba harcayan Başkan Zeydan Karalar, eşi benzeri olmayan portakal çiçeği kokusunu dünyada yaşayan her insanın mutlaka hissetmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

23 NİSAN RUHUNA ÇOK YAKIŞTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği ve 4 gün sürecek ‘Uluslararası Çocuk Festivali’ Mersin merkez ve Tarsus’ta yapılan birbirinden güzel ve eğlenceli etkinliklere sahne oluyor. Kent merkezinde Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda, Tarsus’ta ise Kültür Park’ta kurulan alanlarda gösteriler, gözlemler, atölye çalışmaları ile günü dolu dolu geçiren çocuklar ve aileleri, festivalden son derece memnun kaldı.

GÜN BOYU ETKİNLİK

Kültür Park’ın doğal ortamında gerçekleşen ve çocukların yanı sıra anne ve babaların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlik noktaları renkli görüntülere sahne oldu. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nca kurulan çocuk oyun parkurunda çocuklar eğlenceli anlar yaşarken, boyama etkinliğinde de hayal dünyalarını kağıda döktü. Etkinliklerin en ilgi gören stantlarından biri de İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın standıydı. Mersin İtfaiyesi’nin maskotu Ateş ve Su, herkesin gözdesi oldu.

Haberin Devamı

‘YAŞANABİLİR BİR DÜNYA BIRAKMAK EN BÜYÜK SORUMLULUĞUMUZ’

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mersin halkının büyük desteğiyle göreve yeniden seçilmesinin heyecanı ve mutluluğunu yaşadığını dile getiren Başkan Seçer, mesajında şu ifadelere yer verdi: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu ve TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak geleceğimizin ve Cumhuriyet’imizin teminatı olan çocuklara daha güzel ve yaşanabilir bir dünya bırakmanın en önemli sorumluluğumuz olduğunun bilincindeyiz. Geçtiğimiz 5 yılda çocuklarımızın; çağın teknolojik gelişmelerine uyum sağlayabilen, okuyan, araştıran, eleştiren, sorgulayan, dünyayı dönüştürecek fikirler üretebilen, aralarındaki fırsat eşitsizliğinin ortadan kalktığı ve geleceğe güvenle bakabilen bireyler olabilmeleri için var gücümüzle çalıştık.”

Haberin Devamı

AZİM VE KARARLILIKLA

“Gelecek hizmet dönemimizde de ilk görev dönemimizde başardıklarımızın tecrübesiyle ve Atatürk’ün izinde yetişen çocuklarımızdan aldığımız ilhamla; halkımızın çıkarlarını her şeyin üzerinde tutarak, demokratik değerlere bağlı, Cumhuriyet’in ruhuna, akla ve bilime yaraşır projeler, yenilikler ve atılımlarla kentimizi daha ileriye taşımak için azimle ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diyen Başkan Seçer, “Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’mızın tüm kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyor; TBMM’nin açılışının 104. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandı.