Gündem Bisikletliyi çarparak öldürmüştü! Katil sürücü, örgüt üyesi çıktı

Bisikletliyi çarparak öldürmüştü! Katil sürücü, örgüt üyesi çıktı

Paylaş
Bisikletliyi çarparak öldürmüştü! Katil sürücü, örgüt üyesi çıktı

İstanbul Bostancı sahil yolunda geçen yıl bisikletli Doğanay Güzelgün’e çarparak ölümüne neden olan Temel Ünlü’nün, ‘Mahzen-15’ operasyonunda çökertilen ‘Çetinler’ grubunun üyesi olduğu ortaya çıktı. Temel Ünlü’nün, suçu örgütteki başka birine yıkmaya çalıştığı tespit edildi.

İstanbul merkezli 7 ilde 19 Mart’ta düzenlenen ‘Mahzen-15’ operasyonunda, ‘Çetinler’ olarak bilinen suç şebekesinin liderlerinin de aralarında bulunduğu 109 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. İstanbul Bostancı sahil yolunda, geçen yıl 18 Temmuz’da polis kontrolünden kaçan Temel Ünlü’nün (24) kullandığı otomobil, bisikletli Doğanay Güzelgün’e (51) çarpıp ölüme neden olmuştu. Kaçan Ünlü, 71 gün sonra polise teslim olmuştu. 20 yıl hapis cezası alan Ünlü’nün, Çetinler suç şebekesinin üyesi olduğu ortaya çıktı. Polisten kaçtığı sürede şebeke üyeleri tarafından saklandığı öğrenilen Ünlü’nün, suçu örgütteki başka birine yıkmaya çalıştığı tespit edildi.

Haberin Devamı

VARDİYA USULÜ UYUŞTURUCU TİCARETİ

Liderliğini Özay Çetin ve Mert Çetin’in yaptığı şebekenin İstanbul’un Maltepe ilçesine bağlı Zümrütevler, Gülensu, Gülsuyu ve Esenkent mahallelerinde faaliyet yürüttüğünü belirlendi. Şebekenin ‘uyuşturucu ticareti’, ‘silahlı yaralama’, ‘kasten öldürme’, ‘yağma’ ve ‘tehdit’ başta olmak üzere çok sayıda suça karıştığı saptandı. Şebeke üyelerinin kendilerine Relax, Zümrüt, Arap, Esenkent, Happy ve Hayalet gibi isimler taktıkları, bu isimlerle mahallelerde vardiya ve 24 saat esasına göre, uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edildi. Ayrıca şebeke üyelerinin kendilerine ait bölgelerde başkalarının uyuşturucu ticareti yapmasına da engel oldukları ortaya çıktı. Derya EVREN KORKMAZ/DHA

Haberin Devamı