Gündem Bolu, Ankara, İzmir ve Adana'da orman yangını

Bolu, Ankara, İzmir ve Adana'da orman yangını

Paylaş
Bolu, Ankara, İzmir ve Adana'da orman yangını

Bolu'nun Gerede ilçesinde çıkan orman yangını söndürülmeye çalışılıyor. Öte yandan iki yangın haberi de Ankara, İzmir ve Adana'dan geldi. Kızılcahamam, Menderes ve Kozan ilçesindeki yangınlara ekiplerin söndürme çalışmaları devam ediyor.

BOLU

Haberin Devamı

Bolu'nun Gerede ilçesinde çıkan orman yangını söndürülmeye çalışılıyor. Gerede-Ankara yolu Aktaş bölgesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye itfaiye ve orman işletme müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekiplerin, yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan yangın nedeniyle oluşan yoğun duman, Gerede merkezden de görülebiliyor.

ADANA

Kozan ilçesinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Kalkumaç Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye 4 helikopter, 2 uçak 10 arazöz ile çok sayıda ekip sevk edildi.

 Ekipler, havadan ve karadan müdahaleyle yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

Haberin Devamı

ANKARA

Kızılcahamam ilçesi Meşeler yaylası mevkiinde orman yangını çıktı. Yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

İZMİR

Keler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 6 uçak, 10 helikopter, 23 arazöz, 6 su ikmal, 7 dozer sevk edildi.

Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.