Gündem Böyle dolandırıcılık görülmedi! Telefonda 10 gün

Böyle dolandırıcılık görülmedi! Telefonda 10 gün

Paylaş
Böyle dolandırıcılık görülmedi! Telefonda 10 gün

Adana'da 58 yaşındaki Dilber Berkbasan’ı arayan dolandırıcılar "Adınız bir soyguna karıştı" deyip 10 gün boyunca telefonu açık tutmasını sağladılar. Bu sürede kadına altınlarını, evini sattırdılar, kredi çektirdiler. Olaya kadının kızını ve oğlunu da dahil ettiler. Adeta büyülenen aile, tüm mal varlığını 10 günde kaybetti.

Kozan’da yaşayan Dilber Berkbasan'ın 10 Mayıs gecesi telefonu çaldı. Kendisini komiser olarak tanıtan bir kişi "Adana’da bir kuyumcu soyuldu, kimlikleriniz içeride bulunmuş. Soyguna yataklık suçundan aranıyorsunuz. Çocuğun mesleğinden, sen canından olursun. Kimseye bir şey söyleme seni kurtaracağız. Telefonu asla kapatma" dedi. Berkbasan, Gaziantep'te öğretmen olan oğlu işinden olacak diye adeta büyülenmiş gibi dolandırıcılar ne söylediyse yaptı.

Haberin Devamı

ÖNCE ALTIN VE PARA

Dolandırıcılar önce kadına evdeki 480 gram altını bozdurdu. Kadın buradan elde ettiği parayı yanında yaşayan diğer oğluna verdi. Oğlu, parayı Adana'ya götürüp dolandırıcılara teslim etti. Bu sırada kadının kızı da arandı. Onun telefonu da 10 gün boyunca açık kaldı. Dolandırıcıların isteği üzerine bankadan 500 bin lira kredi çeken kadın, bu parayı da teslim etti. Ancak çetenin istekleri bitmedi. Bu kez kadından evini satmasını istediler

YOK PAHASINA SATTI

Çete üyeleri, kadına "Tapuda sorun var. Satmazsan hırsızların eline geçecek" dedi. Kadın evi satmayı kabul edince emlakçı kılığındaki dolandırıcı eve geldi. 5 milyonluk ev birkaç gün içinde 2 milyon 250 bin liraya satıldı. Dolandırıcılar bu parayı da aldıktan sonra telefonu kapattı. Dolandırıldığını çok geç anlayan Dilber Berkbasan, "Ben o evi portakal bahçelerinde çalışarak almıştım. Şimdi beş parasız kaldım" diye feryat etti.

Haberin Devamı

 

Kadının gece gündüz çalışarak sahip olduğu evi elinden gitti. Dilber Berkbasan "10 gün boyunca sürekli ’Birini yakaladık gözün aydın’ dediler. O sırada her şeyimi aldılar" diye konuştu.