Gündem Bunlar da yeni saadet zinciri

Bunlar da yeni saadet zinciri

Paylaş
Bunlar da yeni saadet zinciri

Dolandırıcılar, 'Tosuncuk Mehmet Aydın'ın kurduğu 'Çiftlikbank' yöntemini kullanarak yüzlerce vatandaşı ağına düşürdü.

İşte üç örnek:

Haberin Devamı

ORMANBANK

İzmir Ödemiş'te ve çevre ilçelerde; halk arasında ’Ormanbank’ olarak bilinen grubun; hazine arazisi satıp kiralama veya orman ihalelerinden kar payı verme vaadi ile vatandaşlardan yüklü miktarda para topladıkları tespit etti. Kimlikleri belirlenen dolandırıcılar O.A., A.G., M.B. ve Ü.A., polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Çok sayıda vatandaştan 50 milyon lira toplandığı ortaya çıktı.

GÜNEŞBANK

Ankara merkezli güneş enerjisi üretimi ve gayrimenkul alım satımıyla yüksek kar vadeden şirkete yatırım yapan binlerce kişi, yaklaşık 100 milyon dolar dolandırıldı. Mağdurlar şirket sahibi ve yöneticisi olan 5 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Mağdurlar, aile bireyleri olan şirket yetkililerinin 'Çiftlikbank' gibi saadet zinciri mantığıyla kendilerini dolandırdığını belirtti.

Haberin Devamı

ALTINBANK

Bursa'da, yüksek kar payı vaadiyle müşterilerinden altın ve döviz toplayan kuyumcu İbrahim Kanlısu bir süre sonra paraları geri ödeyemeyince dükkanını boşaltıp kaçtı. İki gün önce yakalanan İbrahim Kanlısu, eşi Özlem Kanlısu ve çalışanı Murat Yılmaz, adliyeye sevk edildi. Murat Yılmaz ile birlikte tutuklanan İbrahim Kanlısu "50 milyon lira topladım. Altın fiyatları yükselince parayı çeviremedim" dedi. Şikayetçi sayısı ise 104 oldu.