Gündem Can dostların meleği depremde öldü

Can dostların meleği depremde öldü

Paylaş
Can dostların meleği depremde öldü

Öğretmen Eda Kırkıcı görev yaptığı Şemdinli’de sokak hayvanlarına bakabilmek için tayinini bir yıl geciktirdi. Nihayet geçen yıl memleketi Hatay’da göreve başladı. Ama deprem, Eda öğretmeni aramızdan aldı.

Eda Kırkıcı (41), hayatını öğrencilerine ve sokaktaki can dostlara adamış bir İngilizce öğretmeniydi. Irak ve İran sınırının kesiştiği noktadaki Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Kayalar köyünde İngilizce öğretmenliği yapıyordu. Okuldan geriye kalan zamanlarda bölgedeki sokak köpeklerini besleyip bakımlarını yapıyordu. Bu yolla öğrencilerine de merhamet ve hayvan sevgisi aşılayarak örnek oluyordu. Hayvanseverlerin desteğiyle köpeklere kulübeler koyduğu bir alan oluşturmuştu. Şemdinli’de kaldığı dört yılın ardından tayin hakkı çıktı. Ancak Eda öğretmen köpeklerini bırakıp gidemedi.

Haberin Devamı

ENKAZ ALTINDA KALDI

Tayinini bir yıl erteledi. Haberlere konu oldu. Eda öğretmen, “Köpeklere benim gibi bakacak birini bulana kadar burada kalacağım” demişti 2021 yılında röportaj verdiği gazetecilere. Sonunda geçen yıl memleketi Hatay’a tayin oldu. Köpeklerine mama yardımı için ‘Şemdinli Patileri Eda Öğretmen’ adlı sosyal medya hesabı açmıştı. Bu platform üzerinden mama desteğini sürdürdü. Köpeklerin durumunu da paylaşmaya devam etti. Ancak Eda öğretmenin yaşadığı bina Kahramanmaraş depremlerinde yıkıldı. Enkaz altında kalan Eda öğretmenin cansız bedenine önceki gece ulaşıldı.

Eda Kırkıcı, 2021’de “”Bu yıl tayin isteme hakkım vardı. Memleketime dönecektim. Hatta dönmek istiyordum ama hayvanlarımı bu halde bırakıp gitmek istemedim. Tayin istemekten vazgeçip onların başlarında olmak istedim. Ailem de artık dönmemi istiyor. Seneye inşallah daha iyi bir ortamda bırakıp dönerim” demişti.

Haberin Devamı