Gündem Cinayet bahanesi 'Velayeti hazmedemedim'

Cinayet bahanesi 'Velayeti hazmedemedim'

Paylaş
Cinayet bahanesi 'Velayeti hazmedemedim'

Gaziantep’te Mertcan Köse, bir hafta önce boşandığı eşi Bilge Köse ve kayınpederi Ertuğrul Kaya’nın aracının önünü keserek, ikisini de öldürmüştü. İlk kez hakim karşısına çıkan Köse savunmasında, “Eşim ile anlaşmazlıklarımız vardı ve benden ayrılmıştı. Ayrılık sürecinde 4 aylık çocuğumuzu göstermiyordu. Dava açmıştı ve boşandık, mahkeme velayeti de anneye verdi. Hazmedemedim” dedi.

Gaziantep’te 4 aylık bir çocukları bulunan Mertcan Köse (26) ile eşi Bilge Köse (25) geçen yıl boşandı. Çift, boşanma evraklarını imzalamaları için 16 Haziran 2023’te adliyeye çağrıldı. Bilge Köse, yanında gelen babası Ertuğrul Kaya (47) ile işlemlerin tamamlanmasının ardından aracıyla adliyeden ayrıldı. Onları takip eden Mertcan Köse, baba ile kızının önünü otomobiliyle keserek av tüfeğiyle ateş açtı. Saldırıda, Mertcan Köse, otomobilden inerek kendisine engel olmaya çalışan eski kayınpederine ve araçtaki eski eşine ateş açarak kaçtı. Yaralı baba ve kız, hastanede hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

İKİ KEZ MÜEBBETİ İSTENDİ

Çifte cinayetin ardından kaçan Köse, 3 gün sonra yakalandı. Tutuklanan Köse hakkında 2 kez müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasındaki savunmasında Köse, eşini öldürmeye yönelik ateş etmediğini iddia ederek, “Eşim ile anlaşmazlıklarımız vardı ve benden ayrılmıştı. Ayrılık sürecinde 4 aylık çocuğumuzu bana göstermiyordu. Dava açmıştı ve boşandık, mahkeme velayeti de anneye verdi. Hazmedemedim” dedi.