Gündem Cinayet itirafına beraat kararı

Cinayet itirafına beraat kararı

Paylaş
Cinayet itirafına beraat kararı

Muğla’da 16 Mart 2023’te Ayşegül Bulut, iple tavana asılı halde ölü bulunan babası Samet Bulut’u, sevgilisi Mehmet Karadağ ile öldürüp, intihar süsü verdiklerini itiraf etmişti. Ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanan Ayşegül Bulut, sevgilisi ve annesi Penbe Bulut, suçlarının sabit olmaması nedeniyle beraat etti. Savcılık karara itiraz etti.

Muğla Yatağan’da yürütülen dolandırıcılık dosyası kapsamında, geçen yıl mart ayında Mehmet Karadağ’ın (31) evinde jandarma arama yaptı. Evdeki aramada, Karadağ’a ait evrakta ‘Ayşegül Bulut’un (21) isminin geçtiği belirlendi. 16 Mart’ta gözaltına alınan Ayşegül Bulut’un, babası Samet Bulut’un (49) 25 Şubat 2022’de kendisini iple tavana asarak intihar ettiğine dair dosyasının olduğu belirlendi. Çapraz sorguya alınan Ayşegül Bulut, “Babam 16 yaşından itibaren bana defalarca tecavüz etti. Bundan dolayı babamı öldürmek için bir bardak suya 17 ilaç karıştırdım. Babama içirdim, ancak ölmedi. Bunun üzerine sevgilim Mehmet Karadağ ile babamı öldürmek için plan yaptık” diye konuştu.

Haberin Devamı

ANNESİYLE PLAN YAPMIŞ

İfadesinde cinayet planını anlatan Ayşegül Bulut, “Mehmet, babamı bir ilaç ile bayılttı. Önceden hazırladığım insülin iğnelerini babamın vücuduna enjekte ettim. Babamı daha sonra intihar süsü vermek için iple asarak öldürdük” dedi. Cinayet itirafı üzerine anne Penbe Bulut (50) da gözaltına alındı. Ayşegül Bulut ve dolandırıcılık suçundan cezaevinde tutuklu bulunan Karadağ tutuklandı, Penbe Bulut ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Olayla ilgili iddianamede, Ayşegül Bulut’un babasına ait zeytinyağlarını Karadağ’a verdiği belirtildi. Samet Bulut’un ‘dolandırıcılık’ suçundan şikayette bulunacağını söylemesi üzerine Ayşegül Bulut’un, babasını öldürmek amacıyla annesi Penbe Bulut ile plan yaptıkları iddianamede yer aldı.

Haberin Devamı

KARADAĞ’IN AVUKATI: “TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIZ”

Ayşegül Bulut, annesi ve sevgilisi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Davanın dördüncü duruşmasında, üç sanık suçlarının sabit olmaması nedeniyle beraat etti. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı kararı üst mahkemeye taşıdı. Karadağ’ın tutuklu kaldığı sürede ağır depresyon neticesinde ciddi sağlık problemleriyle karşı karşıya kaldığını belirten avukatı Kazım Eren, “Müvekkilimin bu olaydan dolayı 6 aydan fazla tutuklu kalması nedeniyle tazminat davası açacağız. Müvekkilim olay günü ve saatinde Datça’da 3 arkadaşıyla beraberdi. Tanık beyanları ve cep telefonu sinyallerinden müvekkilimin Datça’da olduğu tespit edildi” dedi.