Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: DEM'lenerek kazanmanın hesabını yapıyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: DEM'lenerek kazanmanın hesabını yapıyorlar

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: DEM'lenerek kazanmanın hesabını yapıyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tekirdağ’da düzenlediği mitingde CHP’nin DEM Parti ile görüşmesini eleştirerek “DEM’lenerek seçim kazanmanın hesabını yapıyorlar. Çay demlemiyorsunuz” dedi.

Partisinin Tekirdağ’da aday tanıtımı için düzenlediği mitinge katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Bizde CHP gibi vatandaşa ‘Tıpış tıpış gideceksiniz, oyunuzu vereceksiniz’ diyen kibirli bir dil olamaz. Sırf kendisine rey vermedi diye depremzedeleri kapı dışarı etmek olmaz. Son seçim yenilgisinde tüm faturayı yere göğe sığdıramadıkları ‘Bay Kemal’e kestiler. DEM’lenerek seçim kazanmanın hesabını yapıyorlar. Çay demlemiyorsunuz” dedi.

Haberin Devamı

‘DİĞERLERİNİ YAKALAYACAĞIZ’

CHP’nin korku siyaseti yürüttüğünü öne süren Erdoğan “Sahte kaygılar artık hizmetin önüne geçmemeli” ifadelerini kullandı. AK Parti’nin İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın katıldığı etkinlik sırasında düzenlenen saldırıya değinen Erdoğan “Türkiye’nin güvensizlik ortamına sürüklenmesine izin vermeyeceğiz. Saldırganlardan bir tanesi yakalandı, diğerlerini de inşallah yakalayacağız” diye konuştu. İlerleyen saatlerde yakalananların sayısı 17’ye çıktı.

12 YIL SONRA MISIR’A ZİYARET

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu hafta 2 önemli ziyaret gerçekleştirecek. Salı günü Birleşik Arap Emirlikleri’ne gidecek olan Erdoğan, çarşamba günü de Mısır’a geçecek. 12 yıl sonra Mısır’a ilk kez gidecek olan Erdoğan, mevkidaşı Abdülfettah es-Sisi ile bir araya gelecek. Ziyaretin ana gündem maddesi ikili ilişkiler olacak. Erdoğan son olarak başbakanlığı döneminde Kasım 2012’de, Mısır’ı ziyaret etmişti. Ankara-Kahire arasında ilişkiler 2013’te Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin darbe ile devrilmesinin ardından kopma noktasına gelmişti. 8 yıl sonra ise normalleşme sürecine girilmişti.

Haberin Devamı