Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon hızlı şekilde düşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon hızlı şekilde düşecek

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon hızlı şekilde düşecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Yılın ikinci yarısında enflasyon hızlı şekilde düşüşe geçecek” dedi. Muhalefeti eleştiren Erdoğan, “Bay Kemal’in vizyonsuzluğuna tahammül edemezken, başımıza daha beteri musallat oldu” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Kayseri ve Kilis’teki mitinglerde konuştu. Türkiye’yi Cumhuriyet tarihinin en güçlü siyasi, ekonomik ve sosyal seviyesine çıkardıklarını söyleyen Erdoğan, “Bir yandan altyapı eksikliklerimizi tamamladık, bir yandan milletimizi özgürlük ile buluşturduk” dedi. En büyük mücadeleyi enflasyona ve hayat pahalılığını köpürten anlayışa karşı verdiklerini söyleyen Erdoğan, “Vatandaşlarımızın gelirini yüksek enflasyona karşı koruyacağız. Yılın ikinci yarısında enflasyon hızlı şekilde düşüşe geçecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘HAYIRLI OLSUN’

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Emeklilerimize güzel bir haber vermek istiyorum. Kamu bankalarımız bu yılki komisyon ödemelerini 8 bin TL ile 12 bin TL arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamın altında kalmadan vereceğini umuyorum. Yeni banka promosyonlarının emeklilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” 6 Şubat çifte deprem felaketini hatırlatan Erdoğan, “Depremde yıkılan şehirlerimizi ayağa kaldırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Yıl sonuna kadar 200 bin insanımızı evlerine kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.

‘MUSALLAT OLDU’

Muhalefeti eleştiren Erdoğan, “CHP yönetimi kendini geliştirme yönünde hiçbir çabası olmayan beceriksizlerden oluşuyor. Deste deste para sayma görüntülerini halen açıklayamadılar” dedi. Erdoğan şöyle devam etti: “Yol yapamamakla, yeşili artırmamakla övünen bir zihniyet var. Türkiye yeni bir siyasi anlayış ile karşı karşıyadır, bunun adı zübük siyasetidir. Biz Bay Kemal’in vizyonsuzluğuna tahammül edemezken, başımıza daha beteri musallat oldu. 31 Mart’tan sonra muhalefette yeni bir meydan muhaberesi yaşanacağı görülüyor.” DHA

Haberin Devamı