Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kirli pazarlık siyaseti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kirli pazarlık siyaseti

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kirli pazarlık siyaseti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP ve DEM Parti’yi eleştirerek “Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular” dedi. Erdoğan, “31 Mart’tap artiler yarışmıyor, yarışan eser ve hizmet siyaseti ile kirli pazarlık siyasetidir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan dün Diyarbakır ve Batman’da düzenlenen mitinglerde seçmenlere seslendi. 14 Mayıs’taki cumhurbaşkanlığı seçiminde Diyarbakır’da Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüzde 71 oranında oy çıktığını hatırlatan Erdoğan, “Diyarbakır’ın iradesini götürüp CHP adayına payanda yapanların neyin projesi olduğu belli değil mi?” dedi. Erdoğan şöyle devam etti: “Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular. Bavul bavul paralar… Bu paralar nereden geliyor, nereye gidiyor? Hangi şirketler bunları paylaşıyor?”

Haberin Devamı

‘ASLA HAK ETMİYOR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tek sermayesi sizlerin oyları olan DEM, Kürt kardeşlerimizin iradesini işporta pazarına çıkarmıştır. Bu pazarlıkta siyasi kazanım yok, eser ve hizmet derdi zaten yok. Sadece birilerinin ihtirasları uğruna yapılan kirli pazarlıklar var” dedi. Yaptıkları reformları beğenmeyenlerin CHP’nin ırkçılık kokan açıklamaları karşısında süt dökmüş kediye döndüğünü söyleyen Erdoğan, “Kürt kardeşlerim böyle bir aşağılanmayı, bu şekilde yok sayılmayı asla hak etmiyor. Türkiye zübük siyasetinin acılarını çok çekti” ifadelerini kullandı.

‘İPOTEK KOYULDU’

Ağaların, şıhların, derebeylerin, devletin zulmünden kurtarma vaadiyle, demokratik siyaset palavralarıyla vatandaşların oylarına ipotek koyulduğunu söyleyen Erdoğan şöyle dedi: “Onlar baskıyla, tehditle can alarak iradenizi haczederken biz hak ve özgürlükleri genişleterek eşi benzeri görülmemiş reformlarla demokrasiyi güçlendirmedik mi?” Erdoğan, “Bu söylediklerim doğruysa gelin yeni dönemin kapılarını birlikte aralayalım. 31 Mart’ta burada partiler yarışmıyor, burada yarışan eser ve hizmet siyasetiyle kirli pazarlık siyasetidir” dedi.

Haberin Devamı

‘BİR ŞEY YAPILACAKSA HEMEN YAPILMALIDIR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emperyalistlere kuklalık etmeyen herkesle konuşuruz. Teröre mesafe koyan herkesle konuşuruz. Milletimizin birliğine, vatanımızın bütünlüğüne saygı duyan herkesle konuşuruz. Türkiye Yüzyılı’nda bizimle birlikte yol yürümek isteyen herkesle konuşuruz” dedi. Erdoğan, “Bu ülkede 85 milyonun huzuru için bir şey yapılacaksa şimdi, hemen yapılmalıdır” diye konuştu. Kapılarının, terör örgütleri gölgesinde siyasetçilik oynayanlara kapalı olduğunu söyleyen Erdoğan, “Listelerini terör örgütünün belirlediği parti, parti olamaz” dedi. DHA