Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüze geçecek kimse yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüze geçecek kimse yok

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüze geçecek kimse yok

Aydın’da düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin üst üste 14 çeyrekte de büyüme gösterdiğini belirtip muhalefete “Hani ‘Yandık, öldük, bittik’ diyordunuz, ne oldu?” dedi. İstanbul’u kendisinin ‘pırıl pırıl bir şehir’ haline getirdiğini söyleyen Erdoğan “Bu konuda önümüze geçecek kimse yok” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Aydın mitinginde halka hitap etti. Erdoğan “Adnan Menderes ülkesine yaptığı hizmetlerin bedelini canını dar ağacında vererek ödedi. Türkiye’nin demokrasi adımları her kargaşada ne yazık ki kesintiye uğradı. Bu defa durum farklı. Kendi iç meselelerimizle uğraşırken bizimle aynı seviyede olan ülkeler aldı başını gitti. Biz kendi siyasetimizde darbecilerle sık sık yüz yüze geldik” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘TUZAKLARLA KARŞILAŞTIK’

Erdoğan “İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevinden daha süremiz dolmadan darbecilere selam duran hukukçuların kararlarıyla uzak tutuldum. Cumhuriyetimize, milli iradeye, demokrasimize kast eden tuzaklarla karşılaştık. Uyduruk gazete kupürleriyle partimizi kapatmaya çalıştılar. Gezi olaylarıyla sokakları karıştırmaya çalıştılar. FETÖ’nün darbe girişimiyle milli iradeyi esir almaya çalıştılar. 15 Temmuz darbe girişimiyle milletimize silah çektiler, kan döktüler” dedi.

‘BAMBAŞKA TÜRKİYE’

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Artık işleri daha zor. Çünkü Türkiye eski Türkiye değil. Milletiyle, altyapısıyla, siyasetiyle, ordusuyla artık bambaşka bir Türkiye var, bambaşka bir devlet var. Türkiye Yüzyılı’na kilitlenmiş bu ülkenin önünü kesmek, istikamet belirlemek öyle kolay değil. Hayalinde 27 Mayıs, 12 Mart, 28 Şubat gibi darbe girişimi olanlar varsa karşılaşacakları en hafif gerçek 15 Temmuz olacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘EN ÇOK BÜYÜYEN ÜLKEYİZ’

Erdoğan “Ekonomi geçen yıl depreme rağmen yüzde 4.5 büyüyerek çok önemli başarıya imza attı. Hani ekonomi kötüydü? Ekonomimiz üst üste 14 çeyrek büyüme gösterdi. Bu rakamlarla Avrupa’da en çok büyüyen ülke olduk. Gayri Safi Yurt İçi Hasılamız 1 trilyon 119 milyar dolarla ilk kez 1 trilyon doların üzerine çıktı. Muhalefet hani ‘Yandık, öldük, bittik’ diyordunuz, ne oldu? Bu kardeşiniz 1994’te çöp, çamur olan İstanbul’u CHP’den aldı ve pırıl pırıl bir şehir haline getirdi. Bu konuda önümüze geçecek kimse yok” dedi.