Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimin galibi Türk demokrasisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimin galibi Türk demokrasisi

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimin galibi Türk demokrasisi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından “31 Mart seçimlerinin ilk kazananı sandıktır. Türk demokrasisi bu seçim sürecinin en büyük galibidir” dedi. Erdoğan, “Dünya gibi, temel sorunumuz enflasyon baskısı. Enflasyonun yılın ikinci yarısında düşüşe geçmesini bekliyoruz” diye konuştu.

31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dün Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de ilk kez bir araya geldi. Yaklaşık 3 saat süren toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “31 Mart seçimlerinin ilk kazananı sandıktır. Türk demokrasisi bu seçim sürecinin en büyük galibidir. Seçim sonrası muhalefet partilerinin bir kısmının sergilediği ağırbaşlı tavrı takdirle karşılıyoruz.”

Haberin Devamı

‘ENFLASYON BASKISI’

“Kovid salgınıyla başlayan ve derinleşen küresel ekonomik kriz, enflasyon boyutuyla devam ediyor. Türkiye olarak yakın çevremizdeki gerilimlerin etkisiyle olumsuzlukların yansımasını hissediyoruz. Bölgesel krizleri yönetirken ekonomideki yol haritamıza bağlı kalıyoruz. Dünya gibi bizim de temel sorunumuz enflasyon baskısıdır. Amacımız kalıcı refahı sağlamaktır. Yıllık enflasyonun senenin ikinci yarısında itibaren düşüşe geçmesini bekliyoruz.”

İRAN’IN SALDIRISI

“Hafta sonu yaşanan hadiseler, Batı’nın çifte standartlı tutumunu göstermiştir. Son olayda problemin kaynağı doğru tespit edilmelidir. Öncelikle kınanması gereken Netanyahu’nun kendisidir. Gazze’de 34 binden fazla masumu katleden, 193 gündür dünyanın gözü önünde soykırım uygulayan, her türlü şımarıklığı sergileyen Netanyahu’dan başkası değildir.”

Haberin Devamı

TELEFERİK FACİASI

“Antalya’daki teleferik faciasında yargımız harekete geçmiş, 5 kişi tutuklanmıştır. Ne sendikalardan, ne basın yayın kuruluşları ne de muhalefet cephesinden kayda değer bir tepki gelmedi. Bunun adı sadece vicdansızlık değil aynı zamanda ikiyüzlülük. Ana muhalefet partisi yöneticilerinin ilk andan itibaren asıl sorumluları koruma çabaları gözlerden kaçmamıştır. Hem Antalya’da hem Beşiktaş’taki cinayette (29 kişinin öldüğü yangın faciası) faillerin hesap vermesi için üzerimize düşeni yapacağız.”