Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni dönemin ilk mesajları: Kabineyi bu akşam açıklayacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni dönemin ilk mesajları: Kabineyi bu akşam açıklayacağım

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni dönemin ilk mesajları: Kabineyi bu akşam açıklayacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni’nde yaptığı açıklamada, yeni döneme dair ilk mesajlarını vererek, "Bu akşam yeni Kabineyi açıklayacağım. Salı günü ilk Kabine toplantımızı yapacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için göreve başlama töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Göreve Başlama Töreni"ne, 21 devlet başkanı ve 13 başbakanın yanı sıra çok sayıda bakan ile aralarında Türk Devletleri Teşkilatı, NATO ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın da olduğu uluslararası kuruluş temsilcileri ile tam 78 ülkeden üst düzey katılım gerçekleşti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Aziz milletim, değerli meclis başkanları ve devlet başkanı yardımcıları, değerli ülke temsilcileri, yurt içinden ve yurt dışından gelen değerli dostlarım sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Sizleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde milletin evinde bu mekanda ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Törenimizi teşrifleriniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

6 Şubat'ta asrın felaketini yaşadıklarını sırf oy tercihlerinden dolayı hakarete maruz kaldıkları halde iradelerine sahip çıkan depremzedelerimize buradan bir kez daha saygılarımı sunuyorum. Bu seçimlerde sadece yurt içi ve yurt dışında yaşayan kendi insanımızın desteğini almadık, dünyanın dört bir yanında umutlarını ülkemize bağlamış mazlum gönlün de duasını aldık.

Haberin Devamı

Yurt dışındaki gurbetçilerimizi özellikle tebrik etmek istiyorum. Seçimleri müteakip arayarak sevincimizi paylaşan devlet ve hükümet başkanlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Yanımızda duranların desteğini unutmayacağız. 28 Mayıs gecesi olan sevgi selini unutmayacağız. Dergi kapağından müdahale girişimini unutmayacağız.

"85 MİLYONU BAĞRIMIZA BASACAĞIZ"

14 Mayıs'ta seçimlerin Meclis'le ilgili boyutunu Cumhur İttifakı olarak323 vekille başarıyla tamamlamıştık. Cumhurbaşkanı seçimi rakibimize fark atmamıza rağmen ikinci tura kalmıştı. 5 sene daha hizmet etme şerefine nail olduk. Aziz milletimizin şahsımıza olan güvenini inşallah boşa çıkarmayacağız. Türkiye için eser ve hizmet üretmeye devam edeceğiz. Hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun 85 milyonun tamamını bağrımıza basacağız. Hizmet götürürken kimsenin inancına oyunun rengine bakmadık. Gelin canlar bir olalım, sevelim sevilelim diyoruz.


 

İLK KABİNE TOPLANTISI SALI

Türkiye'nin her bir vatandaşının, enerjisine, katkısına ihtiyacı var. 85 milyonun tüm fertlerinin tıpkı bir duvarın tuğlaları gibi birbirine kenetlenmesine ihtiyacı var. Türkiye'nin birlik ve beraberliğe her zamankinden ihtiyacı var. Burada bir kez daha altını çizerek ifade etmek isterim ki seçim dönemi 28 Mayıs itibarıyla artık sona ermiştir. Milli irade sandıkta iki kez tecelli etmiş millet kesin kararını vermiştir. Türkiye sandıkların kapanması ve sonuçların açıklanmasıyla artık yeni yola girmiştir. Türkiye Yüzyılı başlamış ülkemizin şahlanış döneminin kapıları aralanmıştır. Yeni Kabinemizi açıklayacağım. Yeni Kabinemizle de birlikte Türkiye Yüzyılı'nı nakış nakış işlemeye devam edeceğiz. Salı günü ilk Kabine toplantımızı yapacağız.

Haberin Devamı

Hep birlikte önümüze bakmalı, geleceğe odaklanmalı yeni şeyler söylemenin mücadelesini vermeliyiz. Biz seçimler sonrasında iç muhasebesini yapan bir geleneğe sahibiz.

En büyük sıkıntımız zaten ülkemizde bu noktada gerçekten gayretli bir muhalefetin olmayışıdır. Eski alışkanlıklarını terk etmeye maalesef yanaşmadılar. Samimi bir özeleştiri yapmaktan ziyade, hatayı kusuru başarısızlıkların sebeplerini hep vatandaşta aradılar. Gün bir olma, beraber olma günüdür. Gün, evlatlarımızın aydınlık yarınlarına sahip çıkma günüdür. Gelin seçim dönemindeki kırgınlıkları bir tarafa koyalım. Gelin küslük olmuşsa kalpler kırılmışsa barışmanın yollarını arayalım. Gelin hep beraber Türkiye Yüzyılı'nın inşasına omuz verelim. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını şanına uygun şekilde 85 milyon olarak hep birlikte idrak edelim.

Haberin Devamı

 

Demokrasimizi, darbe ürünü mevcut anayasadan kurtararak, özgürlükçü, sivil ve kuşatıcı bir anayasayla güçlendireceğiz. Gazi Mustafa Kemal'in 'yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesini pratiğe dökmekte kararlıyız. Bunu insani diplomasinin etki alanını genişleterek yapacağız. Seçim meydanlarında halkımıza verdiğimiz sözlerin takipçisi olacağız. Son 21 yıldır olduğu gibi neyi vadetmişsek, inşallah tek tek gerçeğe dönüştüreceğiz.

Yeni dönemde terör örgütleriyle daha kararlı mücadeleyle, mavi vatanda kendisinin ve kardeşlerinin hakkını daha güçlü gözeten, başarı çıtasını yükselten, her alanda daha kararlı, daha cesur Türkiye bulacaktır. 5 sene boyunca Türkiye Cumhuriyetinin şanını ve şerefini korumak, itibarını artırmak, adını dünyada yüceltmek için bütün gücümüzle çalışmaya söz veriyoruz.

Haberin Devamı