Gündem Cumhuriyet biziz biz cumhuriyetiz

Cumhuriyet biziz biz cumhuriyetiz

Paylaş
Cumhuriyet biziz biz cumhuriyetiz

Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Cumhuriyetimizin, bağımsızlığımızın 100. kuruluş yıldönümü. Hem çok genç ve dinamik, hem çok deneyimliyiz. Hem ağırbaşlı ve gururlu, hem büyük bir coşku içerisindeyiz. Bizim her şeye gücümüz yeter, çünkü biz Cumhuriyetiz! Bu coşkulu günde sporcularımızdan oyunculara, iş insanlarına ve elbette en çok da kadınlara Atatürk ve cumhuriyetin onlara hissettirdiklerini sorduk. İşte cevapları…

Haberin Devamı

‘GÖRMÜYOR MUSUN? HER YANDA HÜRRİYET…’

EDİZ HUN (OYUNCU)

Ata’m, Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümünde Aziz Türk Milleti, senin manevi huzurunda bulunmaktan onur duymaktadır. Sen yüksek hasletlerinle, demokrasiye geçişimizin başlangıcını oluşturdun. Bizler, senin manevi mirasçıların olarak, bize emanet ettiklerini sonsuza dek savunacağız. Yüce Ata’m, seni tüm kalbimizle, derin saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Aziz ruhun müsterih olsun.

ALARA BOZBEY (OYUNCU)

100 yıl önce, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizin bugünlere gelmesi ve yeni nesille birlikte daha aydınlık günlere kavuşacağını bilmenin güveni, bu güzel ülkede yaşayan tüm insanların hayat enerjisini oluşturuyor.

Haberin Devamı

AYÇA İNCİ (OYUNCU)

Sözüme Atatürk’ün üç sözüyle başlamak istiyorum: Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır ve Yurtta sulh, cihanda sulh! Bu üç söz, Atatürk’ün çağdaş bir toplum içinde, bireylerin özgür yaşamasına, bağımsızlığın ne kadar önemli olduğuna dikkat çekiyor. Biz de bu değerler çerçevesinde Cumhuriyetimizin 100. Yılını coşkuyla kutlayacağız.

ELA YÖRÜKLÜ (OYUNCU)

Cumhuriyet; sonsuz minnet ve gurur içeren, emsali görülmemiş bir devrimdir. Vatanımızın bütünlüğünün ve Türk toplumunun özgürlük mücadelesinin Atatürk Cumhuriyetiyle taçlanması, bir milletin kozasından çıkmasıdır. Bizler, 100 yıllık bir Cumhuriyet'in devam eden nesliyiz. Atatürk’ün izinde, bu ışıkla ve bilinçle yaşamalıyız. Cumhuriyetin 100. yılını tüm kalbimle ve coşkuyla kutluyorum.

NURİ YILDIRIM (YAPIMCI)
(ZÜBEYDE, ANALAR VE OĞULLAR’ FİLMİ)

Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun. “Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur” diyen onurlu savaşçının, bizim özgürlüğümüz için bıraktığı kutsal emanet, başımızın tacıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, saygı ve minnetle anıyoruz ve 100.yıla armağan olacak şekilde, ‘Zübeyde, Analar ve Oğullar’ filmiyle cumhuriyetimize bir saygı duruşunda bulunuyoruz.

Haberin Devamı

HATİCE AKBAŞ
(BOKSÖR-DÜNYA ŞAMPİYONU)

Cumhuriyetimizin 100. yılında olimpiyat kotası alarak tüm gençlere atamızın, “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” sözünü hatırlatarak isteyince başaramayacağımız hiçbir şeyin olmadığını söylemek istiyorum. Profesyonel bir sporcu olarak bütün başarılarımı Cumhuriyetimize borçluyum. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını görecek çocuklarımıza güzel bir ülke bırakmak dileğiyle…

 

SİTARE AKBAŞ (OYUNCU)

Atatürk’ün silah arkadaşlarıyla 100 yıl önce kurduğu Cumhuriyetimiz, bizler için şeref ve sorumluluktur. Türk milleti, 100 yıl önce diğer ülkelerden nasıl ilerideyse, şimdi de ülkeyi 100 yıl ileriye taşıyacak vizyona sahip bir millet olmalıdır. Bu mirası şerefimizle taşımaya devam edeceğimiz nice 100 yıllarımız olsun. Cumhuriyetimiz, ilelebet payidar kalacaktır.

MEHMET AKİF ÜSTÜNDAĞ
(TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU BAŞKANI)

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümünde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı büyük bir gurur, coşku ve heyecanla kutluyoruz. Türk voleybolu olarak hem kulüpler hem de milli takımlar düzeyinde cumhuriyetimizin 100’üncü yılında tarihi başarılar elde etmek benim ve camiam adına büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı oldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet ve şükranla anıyorum. Atatürk’ün izinde, ülkemizi gururlandırmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

HİRA KOYUNCUOĞLU
(OYUNCU)

Dünyanın birçok yerinde kadınlar, özgür ve eşit bir yaşam için mücadele ederken, Atatürk sayesinde Türk kadınları, mücadele etmelerine gerek kalmadan bu haklara sahip oldular. Cumhuriyetin 100.yılında Atatürk’e; bana ve Türk kadınlarına, hayatımızın mimarı olma şansı verdiği için minnettarım.

HİVDA ZİZAN ALP
(OYUNCU)

Çocukken orkestra konserlerimizde şefimiz Gürer Aykal, bizden Atatürk rozetleri takmamızı isterdi. O yaştayken anlamazdım bunun önemini. Büyüdükçe; bugün bir kız çocuğunun, kadının sahneye çıkabilmesinin, nasıl mümkün olduğunu öğrenince, o zaman bana normal gelen düzenin, kimileri için bir hayal olduğunu fark ettim. Bu yüzden cumhuriyet benim için göğsüme asılı bir Atatürk rozetini ifade ediyor. Zarafeti, parlaklığı ve keskinliğiyle…

Haberin Devamı

 

MELİSA BERBEROĞLU
(OYUNCU)

Özgür bir millet olarak varoluşumuzun sebebi, Ulu Önder Atatürk’ümüze ve kurduğu cumhuriyete minnettarım ve onu çok seviyorum.

MERYEM BETÜL ÇAVDAR
(TÜRK PARALİMPİK TEKVANDOCU-DÜNYA ŞAMPİYONU)

“Cumhuriyet, düşünsel, bilimsel ve bedensel olarak güçlü ve düzeyli koruyucular ister” demiştir Mustafa Kemal Atatürk. Türkiye’de cumhuriyetin ilanı, bir millete inanışın ve millet varlığı içinde kaynayışın eşsiz göstergesidir. Cumhuriyetimiz tarih yolculuğunda büyük bir gururla 100. yılını kutluyor. Ben de bu aziz milletin bir evladı olarak ecdadıma büyük minnet duyuyor ve Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutluyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene!

 

FERHAT GÖÇER
(ŞARKICI)

Millet, vatan bilinci oluşturmak dünya üzerinde çok az liderin başarabildiği bir mucizedir. Cumhuriyetimize ve bu mucizenin başkahramanı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e çok şey borçluyuz. Nice yüzyıllara canım ülkem.

TUĞBA DANIŞMAZ
(MİLLİ ATLET)

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atütürk, sadece Türk milleti için değil, dünya için de bir önderdi. Bize yaşanacak güzel bir vatan, aydınlık bir yol, laik bir ülke bıraktı. Sporcu bir Türk kadını olarak; açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

ŞAHİKA ERCÜMEN
(SERBEST DALIŞÇI)

Atatürk, “Cumhuriyet fazilettir“ demiştir. Bir kadın olarak, toplumumuzun tüm katmanlarında ve her alanda olabilmek demektir Cumhuriyet. Dünyada tüm haklarını elde etmiş en öncü uluslardan biri olmanın gururunu taşımaktır. Cumhuriyet, fikri hür olmak, vicdanı hür olmak, irfanı hür olmaktır. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Ne mutlu Türküm diyene.

SÜMEYYE BOYACI
(YÜZÜCÜ)

Güzel ülkem, yüce Cumhuriyet, her daim yolumuza ışık olan Ulu Önderimiz Atatürk; nice 100 yaşlarımız olsun! Büyük Türk milletinin sporda, bilimde, sanatta, teknolojide kutlayacağı nice zaferlerle dolu yıllarımız olsun. Atamızdan bize miras kalan bir hayalimiz ve hedefimiz var; o da muasır medeniyetler seviyesine erişebilmek. Gücümüzün tükendiğini hissettiğimiz anlarda hatırlamalıyız ki; muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcut!

 

HÜLYA KOÇYİĞİT
(OYUNCU)

Laik, demokratik, sosyal cumhuriyetimize ve onun inkılaplarına bütün kalbimle bağlıyım. Bize bağımsızlığımızı ve cumhuriyetimizi kazandıran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarına minnet doluyum. Dün ve bugün olduğum gibi yarın da Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olacağım.

 

AYŞE BEGÜM ONBAŞI
(TÜRK AEROBİK JİMNASTİKÇİ-TÜRKİYE MİLLİ ATLETİ)

Cumhuriyet, uçurumun kenarına savrulan yıkık bir ülkenin, türlü düşmanlarla kanlı boğuşmalar yaşayarak, büyük, küçük, yaşlı, genç demeden; bin bir emek ve fedakarlıkla kuruldu. Bize yeni devrimleri, ilke ve inkılapları getirdi. Daha minicik bir bebekken ilk söylediğim kelimenin “Atatürk” olmasından büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Ne mutlu Türküm diyene! Atam, izindeyiz...

NAFİA KUŞ
(MİLLİ SPORCU-TÜRK TEKVANDOCU-AVRUPA ŞAMPİYONU)

Ey büyük Atatürk, bir fidan olarak toprağa şefkatle diktiğin cumhuriyet bugün koca bir çınar olarak 100. yaşını kutluyor. Senin gösterdiğin hedeflere ulaşabilmek için dün olduğu gibi bugün de var gücümüzle çalışıyoruz. Hiç şüphemiz yok ki bizim de aciz bedenlerimiz bir gün toprak olacak ancak; cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır. “En büyük eserim” dediğin cumhuriyetimizin 100. Yaşı kutlu olsun.

 

VOLKAN DEMİREL
(HATAYSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ)

100 yıl önce bir ulu çınarın tohumları atıldı. Bugün o ulu çınarın gölgesinde 100.yılın gururunu yaşıyoruz. Bize düşen, ilim ve inançla bizden sonraki nesillere daha nice 100 yıllar boyunca ulaşabilmesini sağlamaktır! Atatürk ve silah arkadaşlarına minnetle… Yaşasın Cumhuriyet!

 

MUSTAFA SANDAL
(ŞARKICI)

Atatürk ve onun kurduğu bu büyük cumhuriyet hem bugünümüzün, hem de yarınlarımızın garantisi. Bu ülkenin evladı olmaktan ve Atatürk’ümüzün yolunda yürümekten gurur duyuyorum. Bize düşen cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ve bize bu vatanı armağan eden Atatürk ve silah arkadaşlarının emanetini gelecek nesillere taşımaktır. 100’üncü yılımız kutlu olsun.

 

GONCA SARIYILDIZ
(OYUNCU)

Atatürk ve cumhuriyet bize özgürlüğü ve bağımsızlığı getirdi. Adil ve eşit yaşam hakkını, umudu getirdi. cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun.

 

GAMZE CİZRELİ
(İŞ INSANI)

Atatürk, benim hayatımda sadece ulusal bir kahraman ya da devlet adamı olarak değil, aynı zamanda kadınların sosyal, ekonomik ve siyasetteki yerlerini dönüştüren yenilikçi bir lider olarak öne çıkıyor. Onun 20. yüzyılın başlarında dahi gösterdiği ileri görüşlülük, ülkemin kadınına, dünyada henüz hayal bile edilemeyen hakları tanıdı. Bize verilen bu haklar, tüm engellere rağmen bağımsız, özgür ve bilinçli kadınlar olarak yetişmemizi sağladı. Atatürk’ün vizyonu, bugün iş dünyasında, siyasette, bilimde, sanatta ve daha pek çok alanda başarıyla yer alan Türkiye Cumhuriyeti kadınlarının temel taşıdır. Her adımımda, Atatürk’ün bizlere armağanı olan Cumhuriyetimize duyduğum minnetle ilerliyorum.

KEREM ALIŞIK
(OYUNCU)

Cumhuriyet ülkemizin onuru, bizim karakterimiz. Cumhuriyet sesimiz, vicdanımız. Hem sırtımızı dayadığımız hem de kendisinden ilham aldığımız irademiz. 100 yıllık cumhuriyet tarihimizde biz de Alışık ailesi olarak naçizane, sanatın her alanında, çabamızla ve emeğimizle yer almaktan gurur duyuyoruz. Bize bu cumhuriyeti armağan eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına minnet, şükran ve rahmetle...