Gündem Denizde 4 gün yaşam mücadelesi verdiler, tekneler görüp yardım etmemiş

Denizde 4 gün yaşam mücadelesi verdiler, tekneler görüp yardım etmemiş

Paylaş
Denizde 4 gün yaşam mücadelesi verdiler, tekneler görüp yardım etmemiş

Mersin'den tekneyle denize açılan iki arkadaş bir süre sonra akıntıya kapılarak kayboldu. 4. gün sonunda ise kayıp arkadaşlardan haber geldi.

Finlandiya'ya çalışmak için gitmeye hazırlanan gemi teknisyeni 1 çocuk babası Şaban Ekici (42) ile Akkuyu Nükleer Santrali'nde çalışan arkadaşı Uğurcan Çelik (25), 23 Temmuz günü ATA 33 isimli 3,7 metrelik tekneyle Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Mahallesi sahilinden balık tutmak için denize açıldı.

Haberin Devamı

Bir süre sonra tekne, akıntıya kapıldı. Uzun süre akıntıyla mücadele eden iki arkadaş, tekne alabora olunca denize düştü. Tekneye tutunarak yaşam mücadelesi veren iki arkadaş yardım beklemeye başladı.

4. GÜN SONUNDA GİRNE AÇIKLARINDA BULUNDU

Ekici ve Çelik’ten haber alamayan aileleri, durumu güvenlik güçlerine bildirdi. İki arkadaşı bulmak için arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Fakat çalışmalardan sonuç çıkmadı.

4’üncü günün sonunda Ekici, Girne açıklarında sürüklenen tekneye tutunmuş ve baygın halde KKTC Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bulundu. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Ekici daha sonra Lefkoşa’daki Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yetkililer, Ekici’nin yanında arkadaşının da olduğunu söylemesi üzerine Çelik’i bulmak için çalışma başlattı. Ekipler, aynı gün akşam saatlerinde Esentepe açıklarında Uğurcan Çelik’in cansız bedenine ulaştı. Çelik’in cenazesi hastane morguna kaldırıldı.

Haberin Devamı

'BAZI TEKNELER GÖRÜP YARDIM ETMEMİŞ'

Murat Ekici haberi alır almaz KKTC’deki hastanede tedavi gören kardeşi Şaban Ekinci'nin yanına gitti. Kardeşinin bir an olsun yanında ayrılmayan Murat Ekinci, durumunun iyi olduğunu, aradan 4 gün geçmesine rağmen onun yaşadığına dair ümidini hiç kaybetmediğini söyledi. Kardeşinin teknedeki az miktarda bulunan içme suyuyla yaşama tutunduğunu anlatan Ekici, “Zorlu şartlarda yaşama koşullarını bilen biri. Sakin kalarak hayata tutunmuş. Ben onun kurtulacağını biliyordum. Fakat bizi çok üzen şeyler var. Kardeşimin bana anlattığına göre yaşadıkları o dehşetli anlarda yanlarından 3-4 defa tekneler geçmiş fakat hiç kimse onları kurtarmamış. Bir gemiye doğru yüzmüş, yardım çığlığı atmış ama o gemi de yanından geçip gitmiş. Bundan dolayı orada 25 yaşındaki bir insan hayatını kaybetti. Yardım etselerdi Uğurcan da yaşayacaktı” dedi.