Gündem Deprem konutları teslim edildi...Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı sözünü her alanda yerine getireceğiz

Deprem konutları teslim edildi...Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı sözünü her alanda yerine getireceğiz

Paylaş
Deprem konutları teslim edildi...Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı sözünü her alanda yerine getireceğiz

Adıyaman’da 'Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Önceliğimiz deprem bölgesi Türkiye Yüzyılı sözünü her alanda yerine getireceğiz' dedi. Erdoğan, 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçim sürecine dikkat çekerek, 'Bay Kemal'e ilk hançeri sırtında taşıdığı uyanıklar vurdu.' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’da 'Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Sevgili Adıymanlılar sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Adıyaman’da depremde 8561 insanımız hayatını kaybetti. Depremde yıkılan 6 binin üzerindeki binaya ek olarak ağır hasarlı 19 binin üzerinde bina vardı. 39 bini konut 3400’e yakın iş yeri, toplam 45 bin 325 hak sahibi belirlendi. Bugün 2 bin 798 konutumuzun teslimini yapıyoruz. Halen inşası süren 32 bin konutumuzu yıl sonuna kadar peyderpey teslim edeceğiz.

YENİ BİR SAFHAYA GEÇTİK

91 binin üzerinde çadır gönderdik Adıyaman’a. 35 bine yakın konteyner kurarak 118 bin vatandaşımıza hizmet verdik. Toplam 1,2 milyar TL’ye yakın kaynak kullanarak 27 bin 609 haneye kira yardımı yaptık. Şimdi kalıcı konutların teslimine başlayarak şehrimizin ayağa kaldırılmasında yeni bir safhaya geçtik.

Haberin Devamı

ADIYAMAN'A YENİ TESİS

Çok daha fazlasını hayata geçirdiğimizi biliyorsunuz. Sadece konut ve işyeri yapmakla kalmıyoruz. Aynı zamanda şehirlerimizi Türkiye Yüzyılı’na hazırlayacak yatırımları da hayata geçiriyoruz. Adıyamanımıza savunma sanayisi şirketlerimizin ortaklığıyla ve TUSAŞ’ın ortaklığı ile kablo konektör ve kablaj tesisi kuruyoruz. Özel sektörümüzün şehrimize olan ilgilisinin artarak sürdüğünü biliyorum. Adıyaman tüm deprem şehirleri arasında sigortalı sayısını en hızlı telafi eden şehirdir.

Gelişmiş ülkelerin dahi bizimkine göre çok daha küçük afetler karşısında nasıl çaresiz kaldığını biliyoruz.

BU OYUNU KURANLARIN BİLMEDİĞİ BİR ŞEY VAR

Terör örgütleri üzerinden ülkemize istikamet verme, toplumu huzursuz etme, siyaseti yönlendirme çabaları hiç bitmiyor. Hem sınırlarımızın ötesinde hem de şehirlerimizde birden artış gösteren terör eylemleri, provokasyonlar boşuna değildir. Hepsi de aynı senaryonun bir parçası olarak tedavüle konulmuş araçlardır. Bu oyunu kuranların bilmediği bir şey var. Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığıdır.

HER YOLU DENEDİLER

İktidara geldiğimizde önce güven ve istikrar iklimini tesis edecek adımlar attık. Elbette pek çok sinsi eylemle önümüz kesilmeye çalışıldı. Gezi olaylarından darbe girişimine, ekonomik tuzaklara kadar her yolu denediler.

Haberin Devamı

YİNE AKILLARA ZİYAN ARAYIŞLARA GİRİŞTİLER

Son olarak şanslarını Cumhurbaşkanlığı ve meclis seçimlerinde denediler. Yolda birbirlerini görseler selam vermeyecek olanları aynı ittifak çatısı altında birleştirdiler yine de beceremediler. Bütün bu yükü de Bay Kemal'in sırtına yükleyip çekildiler. Yine akıllara ziyan arayışlara giriştiler. Terör örgütleriyle ilişkileri tescilli partilerle bir araya gelmek mi dersiniz, Çağlayan Adliyesi’ne saldırı düzenleyen terör örgütlerine kol kanat germek mi dersiniz.

KENDİ İÇLERİNDE KAVGA HALİNDELER

Bir yandan da kendi içlerinde kavga halindeler. Ülke iyi ki bunların ellerine kalmadı diye milletimiz hamd ediyor. Mart seçimlerinin ardından da aynı şükrü şehirlerimizdeki vatandaşlarımız yapacaklar.

Biz ülkemize, milletimize, şehirlerimize, en başta da deprem bölgesine neler yapabileceğimize, eksikleri nasıl tamamlayabileceğimize bakıyoruz. Gençlerimize büyük, güçlü Türkiye’yi teslim edene kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. En çok kadınıyla, genciyle, Adıyamanlı tüm kardeşlerimden ümitliyim.

Haberin Devamı