Gündem Depremlerin ardından 8. gün! Çalışmalar sürüyor...İşte son durum

Depremlerin ardından 8. gün! Çalışmalar sürüyor...İşte son durum

Paylaş
Depremlerin ardından 8. gün! Çalışmalar sürüyor...İşte son durum

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem 10 ilde yıkıma yol açtı. Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'ten kahreden görüntüler geldi. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde saat 12.05 itibarıyla 31 bin 643 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. GSM operatörleri 1 ay boyunca ücretsiz hizmet sağlayacak. İşte son durum.

AFAD, 6 Şubat'ta 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Aynı gün Elbistan'da da saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha meydana geldi. Deprem, 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildi.

Haberin Devamı

İşte depremin 8. gününde dakika dakika yaşananlar...

30 REHBERİN ÖLDÜĞÜ OTEL HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

12.48: Adıyaman'da 177. saatte bir baba ve oğlu enkazdan sağ çıkarıldı.

12.26 Adıyaman'daki Isias Hotel enkazındaki 43 kişilik rehber grubunda hayatını kaybeden rehber sayısı 30'a yükseldi. Türkiye Turist Rehberleri Birliği'nin (TUREB) açıklamasına göre enkazda Hasan Öz, Etem Yedek ve Lenur Seyfettinoğlu'nun da cansız bedenlerine ulaşıldı. 12'si sağ veya yaralı kurtarılan rehberlerden 1'ine ise henüz ulaşılamadı. TUREB, otelle ilgili Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

12.06 10 ili etkileyen depremlerde ölü sayısı 31 bin 643'e yükseldi. 158 bin 165 kişi ise diğer illere tahliye edildi.

Haberin Devamı

11:58 175. saatte Hatay'da bir kurtuluş daha gerçekleşti. Bir kadın günler sonra enkazdan sağ kurtarıldı.

11.30: Ticaret Bakanlığı, "Deprem bölgelerine yardım götürmeye çalışanlara fahiş fiyatla çorba satışı yaptığı iddia edilen dinlenme tesisi işletmesine toplam 1 milyon 860 bin TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi" açıklamasını yaptı.

10.25 Sahibi olduğu sosyal medya hesabından, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası barajların çatladığı yönünde paylaşımlarda bulunulduğu ve depremzede vatandaşlar arasında korku ile paniğe neden olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan fenomen Oğuzhan Uğur, Savcılığa ifade vermek için adliyeye geldi.

09.25 Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca, kentte deprem nedeniyle yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 31 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

09.15 Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında Kahramanmaraş merkezli depremde Şehitkamil ilçesinde yıkılan Emre Apartmanı'nın şantiye şefi olan Nazmi Tosun Ümraniye'deki evinde gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen Tosun, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Buradaki işlemlerinin ardından Tosun, Gaziantep'e sevk edilecek

07.00: Bir mucize daha! 170. saatte40 yaşındaki Sibel Kaya, 7 gün sonra enkazdan sağ olarak çıkarıldı...

Haberin Devamı

04.50: Hatay'da bir kişi 167 saat sonra enkazdan yürüyerek çıktı.

03.30: Adıyaman'ın Besni ilçesinde bir mucize daha gerçekleştirildi. Yıkılan binanın enkazında saatlerce sürdürülen çalışma ile 166'ın saatte Erengül Önder (60) sağ olarak çıkarıldı.

 00.58: Gaziantep'te depremde yıkılan Bahar Apartmanı'nın müteahhidi İbrahim Mustafa Uncuoğlu tutuklandı.

00.51: Bakan Soylu: Yaklaşık 300 bine yakın bir çalışan var ve herkes büyük bir seferlik halinde. Kahramanmaraş'ta 4.497 enkazda arama kurtarma yapıldı. 308 enkazda arama kurtarma devam ediyor. 

00.49: İzmir Valiliği kentte toplanan insani yardımların, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere Çeşme Ulusoy Limanı’ndan İskenderun Limanı’na doğru 2. seferini gerçekleştiren Ro-Ro gemisiyle yola çıktığını duyurdu.

00.45: Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında sağlık alanında alınan tedbirlere ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. 

00.30: Adıyaman'da 44 yaşındaki Naime Şakar 165. saatte kurtarıldı.

00.20: Kahramanmaraş merkezli 10 ilde etkili olan depremlerde enkaz altından çıkarılan yaralıların İstanbul’a getirilmesi devam ediyor. Adana’dan kalkan ve içinde 6 yaralı ve 5 refakatçı bulunan CASA tipi askeri ambulans uçağı, saat 00.20 sıralarında Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı. Burada sağlık ekipleri tarafından ambulanslara alınan yaralı depremzedeler çevrede bulunan hastanelere nakledildi.

Haberin Devamı

00.10: Hatay'da, yıkılan apartmanın enkazı altında kalan 7 yaşındaki Mustafa, depremden 163 saat sonra sağ kurtarıldı. Mustafa’yı kurtaran ekipler büyük sevinç yaşadı.

23.36: MSB: Etimesgut ve İncirlik’ten kalkan Hava Kuvvetlerimize ait CN-235 uçaklarımız, pistin yeniden onarılmasının ardından Hatay Havalimanına insani yardım malzemelerini ulaştırdı.

AFAD'dan yapılan açıklamada can kaybının 29 bin 605 olduğu açıklandı. AFAD, 147 bin 934 vatandaşın diğer illere tahliye edildiği de bildirdi.

"HASARLI BİNALARDAN UZAK DURUN UYARISI"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı son açıklamada "Artçı sarsıntılar devam ediyor. Belirli bir süre daha devam edeceğe benziyor. Onun için ısrarla hasarlı olan, yıkılacak olan binalardan uzak durulmasını talep ediyoruz." uyarısında bulundu.

Haberin Devamı