Gündem Depremzedelere büyük şok! Prefabrik ev hayalleri kabusa döndü

Depremzedelere büyük şok! Prefabrik ev hayalleri kabusa döndü

Paylaş
Depremzedelere büyük şok! Prefabrik ev hayalleri kabusa döndü

Depremin vurduğu Hatay’da prefabrik ev yaptırma umuduyla dolandırıcıların tuzağına düşen yaklaşık 25 aile, paralarını kaptırdıkları şahsa ulaşamıyor. Esra Ezer de annesi ve ablası ile 345 bin TL parasını alarak dolandırıcılara kaptırdı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Hatay’da vatandaşlar, kış öncesi sıcak yuva kurmak için prefabrik ev yaptırmak için bazı firmalar ile anlaştı. İddiaya göre; Hatay’da yaşayan 25 aile, sıcak yuva umuduyla dolandırıcıların tuzağına düştü. Depremzede vatandaşlar, prefabrik ev yaptırmak için Antalya’dan geldiğini söyleyen bir şahısla anlaşıp ve parayı verdi.

Haberin Devamı

Evlerin bir kısmını yarıda bırakan, bir kısmına da hiç başlamayan dolandırıcı olduğu iddia edilen şahıs, sırra kadem bastı. Odabaşı Mahallesi’nde yaşayan Esra Ezer, annesi ve ablası da dolandırıcıların yıkımına uğradı.

Anne ve ablasının evini yarıda bırakan şahıs, Ezer’in 345 bin TL parasını alarak kayıplara karıştı. Evladıyla birlikte konteynerde yaşam mücadelesi veren depremzede kadın, hayallerini çalan şahsın cezasını çekmesi için yetkililerden gelecek güzel haberi bekliyor.

“BENİM GİBİ YAKLAŞIK 25-30 KADAR AİLEYİ DOLANDIRMIŞ”

Depremzede Esra Ezer, 345 bin TL’yi alan şahsın kayıplara karıştığını belirterek “6 Şubat depreminde bizim evimiz yıkıldı. Daha sonra buraya geldik, burada bir prefabrik ev yaptırmak istedik. Başta annem ve ablam yaptırdı. Bende paranın tamamı olan 345 bin TL’yi peşin verdim. Ben parayı verdikten sonra onların da evini yarım bırakı. Benim de paramın tamamını alıp kaçtı. Antalya’dan geldiğini biliyoruz. Şahsı tanımıyoruz. Benim gibi yaklaşık 25-30 kadar aileyi dolandırmış” dedi.

Haberin Devamı

Dolandırıcı şahısla ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımlarının ardından tehdit mesajları aldığını dile getiren mağdur kadın, “Şu an ulaşamıyoruz. Sosyal medyadan yayınladıktan sonra tehdit mesajlarını aldık. Susmayacağız, hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Bu şahıs şu an; Antakya, Defne ve Samandağ’a gelemiyor. İskenderun, Dörtyol ve Payas’ta başka insanları dolandırmaya devam ediyor.

Yüzde yüz tanımadıkları kimsye paralarını kaptırmasınlar. Şu an depremzede olduğumuz için zor durumdayız. Bir şekilde bir yerlere sığınmaya çalıştık. Çok yanlış insanlara denk geldik. Hatay’a dadanmış bir çete bu, kimseye para vermesinler. Şu an biz konteynerdeyiz, kış geliyor. Çok zor durumdayız. Bu şahsın yakalanıp, cezasını çekmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.