Gündem Dişçinin yaptığına bak! İmplantı beyne çaktı

Dişçinin yaptığına bak! İmplantı beyne çaktı

Paylaş
Dişçinin yaptığına bak! İmplantı beyne çaktı

Ramazan Yılmaz, implant tedavisi olmak için gittiği dişçide ölümden döndü. Doktor, implantı zorlayınca vida, çene kemiğini delip beynine saplandı. Sonra da adamı hastaneye bırakıp kaçtı. Yılmaz, ailesiyle helalleşerek girdiği ameliyattan mucize eseri sağ çıktı.

Bursa'da fabrika işçisi olarak çalışan 2 çocuk babası Ramazan Yılmaz (40), Nilüfer ilçesindeki özel bir diş kliniğine gitti. Dişçi A.D., çekilen dişlerinin yerine implant tavsiye etti. İmplantı çeneye yerleştirmek isterken vida, Yılmaz’ın çene kemiğini delip kafatasına saplandı. Acı içinde kalan Yılmaz, baygınlık geçirdi. Film çeken doktor A.D., vidanın kafatasında olduğunu görünce hemen kendi aracıyla Yılmaz’ı en yakın hastaneye bırakıp kaçtı.

Haberin Devamı

DOKTORLAR ŞOKE OLDU

Hastanede çekilen tomografi sonrası doktorlar gözlerine inanamadı. Vida, çeneyi delmiş, göz duvarının arkasından beyin omurilik sıvısının olduğu yere saplanmıştı. Ameliyat için karar alındı ancak çok riskliydi. Yılmaz'a hayatını kaybedebileceği söylendi. Büyük şok yaşayan adam, çocuklarıyla helalleşip vedalaştı. Saatler süren operasyon sonrası Yılmaz hayata döndü, günlerce taburcu olmayı bekledi. Bu sırada dişiye ödediği implant parasını da geri alamadı.

KEMİK SESİ GELMİŞ

Ölümden dönen Ramazan Yılmaz "İmplant takarken, kullandığı cihazın bozuk olduğunu sekreterine söyledi. Vidayı eliyle zorlarken aşırı yüklendiğini fark ettim. 'Kemik sesi geliyor' dedim, dinlemedi. Ya bana bir şey olsaydı hesabını kim verecekti. Dava açtım, şikayetçi oldum" diye konuştu. Suçlamaları reddeden 24 yıllık dişçi A.D. ise "Tıbbi bir komplikasyondan dolayı böyle bir şey gerçekleşti" demekle yetindi. Ahmet Burak ÖZTÜRK-Emir AKTAŞ/İHA

Haberin Devamı

 

Bursa'da diş hekimi hastaya implant uygularken vidayı beynine sapladı