Gündem Dostlukları kitap oldu

Dostlukları kitap oldu

Paylaş
Dostlukları kitap oldu

Öğretmen Zeliha Oruç İngilizcesini geliştirmek için evinde misafir ettiği Güney Koreli Yumı Jeon-Sunwoo Lee çiftiyle trafik kazası geçirdi. Tedavi için 40 gün, sonraki yıl geldiklerinde pandemi nedeniyle yine 40 gün Oruç’un ailesinin evinde kalan çift yaşadıklarını içeren bir kitap yazdı.

Denizli’de özel eğitim öğretmeni Zeliha Oruç, 2019’da İngilizcesini geliştirmek amacıyla bir uygulama üzerinden tanıştığı, balayı için Avrupa turuna çıkan Güney Koreli Yumı Jeon-Sunwoo Lee çiftini evinde ağırladı. Salda Gölü gezisinden dönerken trafik kazası geçirdiler. Yaraları nedeniyle tatillerine devam edemeyen çift, 40 gün Oruç’un anne ve babasının evinde kaldı. Ülkelerine döndükten sonra da irtibatı koparmadılar. Antalya’ya taşınan Zeliha Oruç, ertesi yıl kente gelen çifti evinde misafir etti. Bu kez Covid 19 kısıtlamalarına denk gelen çift ancak 40 gün sonra dönebildi.

Haberin Devamı

ORUÇ AİLESİNE SÜRPRİZ

Balayında yaşadıklarını kitap haline getiren çift, geçen sene ailesiyle birlikte Güney Kore’ye giden Zeliha Oruç’a sürpriz yaptı. Bir akşam aileleriyle tanıştıracaklarını söyleyerek Oruç ailesini kitabın tanıtım gecesine götürdü. Kitabın kendileri için sürpriz olduğunu söyleyen Zeliha Oruç, “Anılarını fotoğraflayıp, yazıyorlardı. Bunlardan kitap oluşturmuşlar. Çoğunluğu bizim fotoğraflarımızdan oluşan, öykümüzü anlatan, hayata bakış açısını değiştirecek bir kitap. Tanıtım gecesinde çok duygulu anlar yaşadık” dedi.

Zeliha Oruç, “Dünyanın öbür ucunda bir ailem var” diye konuştu.