Gündem Dümende Zeynep mi vardı?

Dümende Zeynep mi vardı?

Paylaş
Dümende Zeynep mi vardı?

İmralı Adası açıklarında batan Batuhan A gemisinin 5 mürettebatını arama çalışmaları köpek balıklarına dayanıklı kafesler ve 19 dalgıç eşliğinde devam ederken, kaptan köşkünde can veren aşçı Zeynep Kılınç’ın fırtına anında geminin dümeninde olduğu sanılıyor.

1250 ton mermer tozu yüklü Batuhan A gemisinin 15 Şubat sabahı fırtınada batması sonrası kayıp 5 mürettebatını arama çalışmaları 4’üncü gününde de sürdü. Deniz Kuvvetleri personeli, önceki gün aşçı Zeynep Kılınç'ın (33) cenazesini kaptan köşkünde bulmuştu. Kaptan köşkünün hemen altında olduğu sonar cihazıyla belirlenen 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşmak için TCG Akın'dan dün sabah saatlerinde beşinci kez dalış gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

GEMİNİN İÇİ ÇEKİLDİ

Dalışa özel eğitimli 19 dalgıç katılırken, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün 11 dalgıcı da Nene Hatun römorköründe hazır bekledi. 51 metre derinde yatan gemiye kafesli asansör sistemiyle dalış yapıldı. Dalgıçlar, köpekbalıklarına karşı korunmak amacıyla kafesin içinde aşağı indirildi. Su altından kaydedilen görüntülerde, geminin yan yatmadığı ve seyir halindeymiş gibi batarak deniz tabanına düz şekilde oturduğu görüldü.

BATIŞ NEDENİ ANLAŞILDI

Zeynep Kılınç'ın batan gemide 3 yıldır aşçı olarak çalışmasının yanı sıra usta gemici olduğu ve birçok işi üstlendiği öğrenildi. Fırtına anında ise dümende olduğu değerlendirmesi yapıldı. Geminin yağmur ve deniz suyu yüzünden ıslanan mermer tozunun yan yatmasıyla battığı sanılıyor. Kayıp 4 mürettebatın ise fırtınadan havalanıp tehlike oluşturan brandayı düzeltmeye çalıştıkları ve bu nedenle batarken güvertede oldukları tahmin ediliyor. Esra TÜRKER Denizhan KARAHANCI/DHA

Haberin Devamı
Batan gemide acı detay! Dalgıçlar aşçı Zeynep'in cenazesini kaptan köşkünde bulmuş