Gündem Dün rekor sıcaklık, bugün sağanak yağış!

Dün rekor sıcaklık, bugün sağanak yağış!

Paylaş
Dün rekor sıcaklık, bugün sağanak yağış!

İstanbul'un birçok ilçesinde aniden bastıran sağanak nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Taksim'de kısa sürede etkili olan yağmura hazırlıksız yakalananlar bina kenarlarına sığındı.

Türkiye genelinde yazın en sıcak günleri yaşanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre dün 36 ilde sıcaklık 40 derecenin üzerine çıktı. En yüksek sıcaklık İzmir Çileme köyünde 46 derece olarak ölçüldü. İstanbul Şile'de sıcaklık 44,1, Ankara Nallıhan'da ise 40,5 derece oldu.

Haberin Devamı

Türkiye günlerdir kavurucu sıcakların etkisi altında. Bugünden itibaren Marmara başta olmak üzere bazı bölgelerde sıcaklık azalacak.

İstanbul'da sıcaklık 8-10 derece birden düşecek. Mega kentte bugün termometrelerin 27 dereceyi göstermesi bekleniyor. Başkentte ise bugün sıcaklığın artması bekleniyor.

Dün rekor sıcaklık, bugün sağanak yağış!

REKOR SICAKLIK SONRASI SAĞANAK YAĞMUR

İstanbul'da rekor sıcaklık sonrası bugün öğleden sonra sağanak yağmur etkili oldu. Meteoroloji'nin yeni hava durumu raporunda "Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının perşembe günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak azalacağı, mevsim normalleri civarına, yer yer mevsim normalleri altına düşeceği tahmin ediliyor" denildi.

EGE VE MARMARA KAVRULDU

Dün ise yaz mevsiminin en sıcak günlerinden biri yaşandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine dün 36 ilde sıcaklık 40 derecenin üzerine çıktı.

Haberin Devamı

İstanbul’da dün etkili olan aşırı sıcakların ardından Beyoğlu Taksim Meydanı'nda bugün saat 16.30 sıralarında aniden sağanak yağış başladı. Kısa sürede etkili olan yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar şemsiye ve elindekilerle korunmaya çalışırken, bazıları ise binaların kenarlarına sığındı.